Konatar: Milionski dužnici bliski vlasti neće ni osjetiti povećanje cijene goriva

On je dodao da umjesto što svakog dana, sve građane Crne Gore zadužuju po dva miliona eura, bolje bi bilo da naplate poreski dug od preko 540 miliona eura
12 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: Arhiva Vijesti
Miloš Konatar, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.04.2015. 09:35h

Sadašnju vlast predvodi bestidna, ohola i korumpirana kasta koja vodi računa samo o sopstvenim interesima, istakao je Miloš Konatar, koordinator za socijalnu politiku Građanskog pokreta URA.

"Oglušuje se o potrebe siromašnih, i izgubila je realnu sliku o socijalnom stanju ove države i njenih građana. Od vlasti se očekuje da radi na najbolji način, tako da se javni prihodi iskoriste za dobrobit građana, a ne za sticanje lične imovine i privilegija. Upozoravali smo Vladu i ranije, ali ćemo opet ponoviti: Gospodo naplatite poreski dug, drastično smanjite broj službenih vozila, kao i broj službenih putovanja, umjesto što uvodite dodatne takse i namete građanima Crne Gore. Dodatna taksa od sedam centi po litru goriva će dodatno osiromašiti i umanjiti ionako malu kupovnu moć građana. Za nas u Građanskom pokretu je to neprihvatljivo. Po ko zna koji put DPS i SDP svoje greške naplaćuju iz novčanika građana", kazao je Konatar.

On je dodao da umjesto što svakog dana, sve građane Crne Gore zadužuju po dva miliona eura, bolje bi bilo da naplate poreski dug od preko 540 miliona eura.

"Milionski dužnici bliski vlasti neće ni osjetiti povećanje cijene goriva. Neprihvatljivo je da sada DPS i SDP svoje greške, pa i to što je kredit za autoput u startu skuplji jer je uzet u američkim dolarima, žele da prevale na leđa poreskih obveznika. Nažalost, jasno je da će građani tek plaćati greške sadašnje vlasti zbog pogrešnog i po Crnu Goru lošeg pristupa izgradnji parčeta autoputa", kazao je Konatar.

On je rekao da je jasno da su Crnoj Gori neophodne promjene.

"Građani zaslužuju bolju vlast od ove u kojoj ministar krši zakon i mijenja tablice na službenom automobilu, kako bi prikrio da ga koristi u privatne svrhe. Crnoj Gori trebaju bolji domaćini koji se ne oglušuju o potrebe siromašnih, jer kako da brinu o siromašnima kad u svojim domovima samo u nakitu imaju desetine hiljada eura vrijedne imovine, koju ni ne prijavljuju nadležnim organimaKako da brinu o građanima kada više i ne kriju da službena vozila koriste za odvoženje djece u vrtić i školu ili odlazak u šoping centre, ljetovanja i zimovanja?", kaže Konatar.

Po njegovim riječima iz Vlade Crne Gore su kazali da za majke u Crnoj Gori nema novca, jer se za naknade mora izdvojiti devet miliona eura.

"Ali zato, za svoje neznanje će te pare uzeti iz naših džepova, povećavajući cijenu goriva. Građani se moraju zapitati koliko možemo renovirati i opremiti bolnica i porodilišta u Crnoj Gori za devet miliona eura godišnje, koliko ćemo svi platiti kroz nove takse za gorivo. U Građanskom pokretu URA smo spremni da ponudimo jasnu alternativu postojećoj vlasti. Ura je da prestanemo sa plaćanjem grešaka drugih i konačno počnemo da ulažemo u život svih građana u Crnoj Gori, a ne samo malog broja privilegovanih. Ura je za promjene", zaključio je Konatar.

Bonus video: