Uzmite ovih 50 eura i trgujte cijenom akcija kompanije Yahoo

Prema posljednjim analizama, većina ekonomista smatra da će tokom prvog kvartala Yahoo! ostvariti zaradu od $0.18 po akciji i prihod od $1.06 milijardi
85 pregleda 5 komentar(a)
Berza, Foto: Shutterstock
Berza, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.04.2015. 06:55h

FXLider, specijalno čitaocima Vijesti, daje 50 eura za uspješan početak trgovanja cijenom akcija Yahoo-a na svjetskoj berzi, jedinoj berzi na kojoj investitori mogu zaraditi i na rastu ali i na padu cijena akcija.

Uzmite 50 eura za trgovanje OVDJE

Sljedeće nedjelje, 21. aprila, Yahoo! će objaviti svoj izvještaj o zaradi tokom prvog kvartala. U posljednje vrijeme mnogi analitičari su se oglasili po pitanju akcija ove kompanije. Cijena akcija Yahoo-a trenutno se kreće oko $44.70. U Morgan Stenley-u smatraju da će cijena rasti do $55.00, u Zacks-u navode da će cijena ići do $50.00, dok analitičari Bank of America kažu da očekuju da će cijena ići i do $66.00.

‘Prethodni izvještaj o zaradama bio je objavljen 27. januara i pokazao je zaradu od $0.30 po akciji čime su nadmašena očekivanja ekonomsita. Ipak u istom periodu prošle godine ostvarena je zarada od $0.46 po akciji. Kompanija je ostvarila prihod od $1.18 milijardi što je pad od 1.7% u odnosu na godinu prije’ kažu u FXLider-u.

Investiranje u mobilnu tehnologiju i druge brzo rastuće grane poslovanja u međuvremenu počelo je da daje pozitivne rezultate.

‘Iako je cijena akcija tokom posljednja tri mjeseca pala preko 10%, ipak postoje realni razlozi za optimizam i budući rast cjene. Nastavak ostvarivanja uspjeha kroz svoje investicione poteze, spinoff akcija Alibabe i nedavno objavljivanje da se planira povećanje programa reotkupa akcija od akcionara svakako daju razlog da se u budućnosti može očekivati rast cijene’ navode u FXLider-u.

Marisa Mayer, CEO Yahoo!-a, nedavno je izjavila da kompanija kreće u pozitivnom pravcu kada su u pitanju investicije kao i mobilni sektor koji je tokom posljednjeg kvartala prošle godine ostvario prihod od 354 miliona dolara što je rast od 23% u odnosu na kvartal prije.

Prema posljednjim analizama, većina ekonomista smatra da će tokom prvog kvartala Yahoo! ostvariti zaradu od $0.18 po akciji i prihod od $1.06 milijardi.

FXLider ima ekskluzivnu saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Pored dolenavedenog odricanja od odgovornosti, ovaj materijal ne predstavlja ponudu, ili zahtjev za izvršenje transakcije bilo kojim finansijskim instrumentom. Društvo Fortrade ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu koja može biti sačinjena od ovih komentara ili za posljedice koje proizilaze iz njih. Ne daju se nikakve izjave niti garancije za tačnost i potpunost informacija. Shodno tome svako lice postupa u tom smislu u potpunosti na sopstveni rizik. Svako obezbijeđeno istraživanje, ne uzima u obzir specifične investicione ciljeve, finansijsku situaciju i potrebe određene osobe koja može da ga primi. Ono nije sastavljeno u skladu sa zakonskim zahtjevima, osmišljen da promoviše nezavisnost investicionog istraživanja, kao takvog.

Bonus video: