Fond Trend traži reviziju poslovanja bivšeg "Titeksa"

“Šteta, koja se mjeri stotinama hiljada, naplatiće se iz imovine odgovornih”
104 pregleda 1 komentar(a)
imanje, Foto: Vesko Bejolević
imanje, Foto: Vesko Bejolević
Ažurirano: 15.04.2015. 07:24h

Advokatska kancelarija Nikole Martinovića, zastupnik fonda Trend kojim gazduju američki investitori, podnijela je juče zahtjev za reviziju društva PLC Morača (bivšeg Titeksa) da bi se utvrdile nepravilnosti u poslovanju.

Fond Trend je vlasnik 67 odsto akcija PLC Morača, ali drugu godinu zbog opstrukcija bivšeg menadžmenta, ne mogu da preuzmu upravu ove kompanije.

Iz Društva za upravljanje fondom Trend, Butterfly Finance, tvrde da je bilo nepravilnosti prilikom održavanja Skupštine akcionara.

“Opet ukazujemo na sumnju u zloupotrebe službenog položaja u društvu, koje sprovode članovi nezakonitog odbora direktora Mihailo Madžarović, Predrag Madžarović i Jozef Pipenbaher, te izvršni direktor

Goran Vuleković i sekretar društva Mileva Berilaža”, saopšteno je juče iz društva koje upravlja Trendom.

Prema Zakonu o privrednim društvima članovi Odbora direktora i izvršni direktor “odgovaraju svojom ličnom imovinom za nesavjestan rad u društvu”.

“Fond Trend će se postarati da se sva šteta, koja se mjeri stotinama hiljada eura, naplati iz imovine odgovornih lica. Fond će preko svojih advokata pokrenuti krivične i postupke za naknadu štete protiv svih lica za koja se otkrije da su učestvovala u ovoj smišljenoj i organizovanoj šteti nastaloj po zakonite vlasnike društva”, poručili su novi vlasnici.

Bonus video: