Okupljanje sindikalaca Boksita: Ne želimo da završimo na Birou rada

Sindikalci su više puta isticali da su zadovoljni saradnjom sa Neksanom i da bi voljeli da ta firma kupi Boksite
2 komentar(a)
Boksiti, protest, Foto: Svetlana Mandić
Boksiti, protest, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 14.04.2015. 20:12h

Sindikati Boksita sjutra u deset časova organizuju okupljanje ispred upravne zgrade u znak upozorenja da se situacija u preduzeću mora riješiti jer ne žele da nakon isteka ugovora sa Neksanom završe na Biro rada.

Sindikalci su više puta isticali da su zadovoljni saradnjom sa Neksanom i da bi voljeli da ta firma kupi Boksite jer su do sada sve obaveze prema radnicima ispunili.

„Nas u ovom trenutku ne interesuje ko će biti budući vlasnik Boksita već samo radnici i šta će sa njima da bude. Onaj ko se pojavi mora da dostavi bolju ponudu od Neksana koja nam je ponudila sve ono što je u interesu radnika i opstanka Boksita“, kazao je Borisav Bojanović, predsjednik Samostalnog sindikata Boksita.

Vlasnik te kompanije Miodrag Davidović je ranije kazao da se njegova kompanija, koja sa Boksitima ima ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji do 20.aprila, neće prijaviti na novi oglas.

Prethodna tri tendera za prodaju imovine iz stečajne mase su propala. Interesovanje za kupovinu sada iskazuje Uniprom Veselina Pejovića. Ranije su se interesovale kompanije iz Mađarske, Turske i Poljske, ali nijedna od njih nije poslala validnu investicionu ponudu.

Bonus video: