Na inicijativu Damjanovića: Predložena dva zaključka za KAP

Prvim zaključkom je predviđeno da Vlada obezbijedi sve neophodne uslove za puno poštovanje zakonskih i obaveza predviđenih kolektivnim ugovorom prema zaposlenima u KAP-u i Rudnicima boksita, kao i za izmirenje postojećih obaveza nastalih na zakonu zasnovanim pravima iz radnog odnosa
0 komentar(a)
Odbor za ekonomiju, Foto: Luka Zeković
Odbor za ekonomiju, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.04.2015. 11:57h

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet je, povodom razmatranja realizacije zaključaka koji se odnose na Kombinat aluminijuma (KAP), predložila parlamentu dva nova zaključka.

Zaključci su predloženi na inicijativu predsjednika Odbora, Aleksandra Damjanovića.

Kako je saopšteno iz Skupštine, prvim zaključkom je predviđeno da Vlada obezbijedi sve neophodne uslove za puno poštovanje zakonskih i obaveza predviđenih kolektivnim ugovorom prema zaposlenima u KAP-u i Rudnicima boksita, kao i za izmirenje postojećih obaveza nastalih na zakonu zasnovanim pravima iz radnog odnosa.

“Kako pomenuti zaključak nije realizovan u predviđenom roku, kao ni nakon donošenja zaključaka Skupštine od 27. decembra 2013. godine Skupština insistira da Vlada u potpunosti postupi po pomenutom zaključku”, navodi se u zaključcima.

Imajući u vidu da, kako je navedeno u drugom zaključku, u KAP-u još nije završen postupak prodaje kroz stečaj, Skupština će preko radnog tijela nadležnog za poslove finansija, organizovati kontrolno saslušanje stečajnog upravnika u KAP-u i resornog ministra.

Odbor je danas razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog izmjena i dopuna Zakona o porezu na dodatu vrijednost, koji su podnijeli poslanici Pozitvne, Goran Tuponja, Srđan Perić, Azra Jasavić i Darko Pajović.

Razmotreno je i sedam amandmana na Predlog izmjena i dopuna Zakona o regionalnom razvoju.

Bonus video: