Klimenta: VDT nijemo posmatra dok narod umire od gladi

"Ako neko misli da će građani na sjeveru Crne Gore trpjeti i ćutati grdno se vara, jer dok mi na sjeveru gladujemo po Podgorici se sukobljavaju oni koji su nas opljačkali i doveli na rub siromaštva", rekao je Klimenta
3 komentar(a)
protest Rožaje, Foto: Aida Skorupan
protest Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 13.04.2015. 13:31h

Nevladine organizacije sa sjevera Crne Gore, neformalne građanske grupe i studenti održali su sastanak na kojem su dogovorili masovne građanske proteste.

Okupljanje u znak negodovanja zbog teškog socijalno - ekonomskog stanja, masovnog iseljavanja i zapostavljenosti sjevernog regiona, biće organizovano u julu.

Predsjednik NVO "Manjinski akcionari Gornjeg Ibra" Sadik Klimenta je kazao da će tome prethoditi formiranje organizacionog odbora koji će odlučiti o detaljima protesta, mjestu i datumu njegovog održavanja.

"Ako neko misli da će građani na sjeveru Crne Gore trpjeti i ćutati grdno se vara, jer dok mi na sjeveru gladujemo po Podgorici se sukobljavaju oni koji su nas opljačkali i doveli na rub siromaštva", rekao je Klimenta.

Sjever Crne Gore, istakao je on, žrtva je organizovane pljačke preduzeća i sumnjivih privatizacija zbog kojih su hiljade građana ostale na ulici, a njihova djeca gladuju.

"Žalosno je što i Vrhovni državni tužilac na sve to ćuti i sa strane nijemo posmatra dok narod umire od gladi. Dosta je bilo, narod to više neće trpjeti. Svi koji su pljačkali sjeverni region moraće svaki cent da vrati građanima", rekao je Klimenta.

Predstavnici građana sjevera u Vladi i Skupštini su, dodao je on, zaboravili odakle su došli i čije interese bi trebalo da predstavljaju.

"Nama je jasno da su se oni svi prodali i da trenutno zastupaju samo sebe i svoje porodice koje su pozapošljavali po Podgorici. Zato ćemo, ako se nastavi ovakvo ponašanje iz Podgorice, sami da uzmemo stvari u svoje ruke", rekao je Klimenta.

Bonus video: