Ana Đukanović brani Plantaže od bratovog kuma

OMP Engineering, čiji su vlasnici Oleg Obradović, Miodrag Ivanović i Predrag Bošković, tužbom traži od Plantaža šest miliona eura
116 pregleda 41 komentar(a)
Ana Đukanović, Foto: Luka Zeković
Ana Đukanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.04.2015. 06:21h

Rasprava o tužbi firma OMP Engineering koja od državnih Plantaža potražuje šest miliona eura na ime ulaganja i izgubljene dobiti, juče je zbog zauzetosti sudije Blaža Jovanića odložena za 19. maj.

Većinski državne Plantaže u ovom sporu zastupa privatna kancelarija premijerove sestre Ane Đukanović, dok je jedan od osnivača OMP Engineering Miodrag Ivanović, kum premijerovog brata Aca Đukanovića.

Partnerstvo u Fabrici briketa, koju su u drugoj polovini jula 2011. godine otvorili OMP Engineering i Plantaže, nije dugo trajalo.

Vlasnici po 30 odsto akcija OMP Engineeringa su bivši direktori Telekoma Oleg Obradović i Miodrag Ivanović. Prema jučerašnjim podacima iz registra kompanija, 30 odsto i dalje ima ministar prosvjete

Predrag Bošković, koji je bio i među osnivačima ove firme, dok 10 odsto kompanije pripada firmi CB Consulting Company DOO.

OMP tužbom potražuje dva miliona eura za naknadu štete na ime uloženih sredstava u fabriku briketa, plus četiri miliona eura na ime izgubljene dobiti.

Fabrika koju su dvije kompanije otvorile dijeleći zajedničku firmu, nikada nije ni proradila na način kako je to prvobitno bilo zamišljeno. Plantaže su, u međuvremenu, pokrenule kontratužbu protiv OMP Engineeringa, u kojoj iznos naknade nije procijenjen, već će biti konkretizovan nakon sprovedenih vještačenja.

Kada je otvorena fabrika briketa “Plantomp”, navedeno je da ukupna investicija vrijedi 2,5 miliona eura. Izvršna direktorica Plantaža Verica Maraš tada je izjavila da je ideja stara 20 godina i da su partnere birali na tenderu koji je dva puta obnavljan.

Bonus video: