Atlas se okrenuo većoj zaštita građana od zagađenja vode i vazduha

Knežević je dodao da bi posebno akcentovao Opštinu Pljevlja za koju planiraju posebne povoljnosti kako bi svim preduzećima i građanima omogućili pristup svim proizvodima koji će učiniti njihov život zdravijim i kvalitetnijim
117 pregleda 3 komentar(a)
Pljevlja grijanje, zagađenje, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja grijanje, zagađenje, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 06.04.2015. 14:04h

Predstavnici Atlas banke i Televizije potpisali su danas Ugovor o poslovnoj saradnji sa Maximin Company, generalnim zastupnikom američkog preduzeća Carico za Crnu Goru, u cilju zaštite građana od negativnih efekata zagađenja vode i vazduha u zatvorenim prostorijama.

Predstavnik Atlas banke, Neda Jovanović, kazala je da će taj do skoro nedostupni brend, biti dostupan svim preduzećima i građanima uz kreditiranje Atlas banke.

„Cilj uspostavljanja saradnje označava početak implementacije ovog brenda za preventivno djelovanje i zaštitu svih građana od loših efekata zagađenja vode i vazduha, kako u životnim tako i radnim prostorijama“, rekla je Jovanović na konferenciji za novinare.

Izvršni direktor Atlas televizije, Tomica Knežević, saopštio je da je Carico svjetski lider u proizvodnji aparata za prečišćavanje vode i vazduha.

„Zajednički vjerujemo da ova inicijativa može dati značajan doprinos poboljšanju kvaliteta života građana Crne Gore, posebno u onim djelovima države koji su prepoznati kao ekološke crne tačke“, kazao je Knežević.

On je dodao da bi posebno akcentovao Opštinu Pljevlja za koju planiraju posebne povoljnosti kako bi svim preduzećima i građanima omogućili pristup svim proizvodima koji će učiniti njihov život zdravijim i kvalitetnijim.

Regionalni direktor kompanije Carico, Dragan Pavličić saopštio je da se potpisivanjem sporazuma o poslovnoj saradnji omogućilo da proizvodi za zdrav način života budu pristupačni svim crnogorskim građanima.

On je podsjetio da se ne može živjeti bez vazduha, vode i hrane, a da je zagađenost vitalnih životnih elemenata sve veća, rezerve manje, a posljedice sve veće.

„Mnogo veće i bogatije države i ekonomije ne mogu riješiti te probleme zbog aktuelne svjetske krize, pa je 'teret' rješavanja problema pao na porodice i građane“, smatra Pavlićić.

Svjetski brend Carico je, kako je naveo, dvije godine radio istraživanje tržišta, a oni kvalitet proizvoda i njihovu implementaciju, pri čemu su došli do zaključka da je Carico stigao u posljednji čas, kada se što hitnije moraju rješavati ekološki i zdravstveni problemi u Crnoj Gori.

„Imamo rješenje za grad Pljevlja, naime imamo proizvode koji mogu najbrže i najdugoročnije riješiti probleme u tom gradu, a zatim postepeno od grada do grada, od doma do poslovnih i radnih prostora - primarno za bolnice, škole i vrtiće“, saopštio je Pavličić.

On je naveo da će ta kompanija pomoći da se stvore ekološka domaćinstva i poslovna radna mjesta, a država treba da što prije sanira ekološke crne tačke.

„Carico je kompanija koja od 1967. godine proizvodi sve što je najbolje za domaćinstva i poslovne prostore u oblasti velnesa i zdravog načina života“, zaključio je Pavličić.

Bonus video: