OSP Podgorica će aktivno učestvovati u svim pregovorima

Đukanović je na seminaru, kojem su prisustvovali predsjednici sindikalnih organizacija sa teritorije Glavnog grada, predstavio aktivnosti koje je OSP Podgorica sprovelo od izbora novog rukovodstva u novembru prošle godine, kao I program i plan rada za naredni period
91 pregleda 3 komentar(a)
Podgorica, Foto: Vesko Belojević
Podgorica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.04.2015. 13:43h

Opštinsko sindikalno povjereništvo (OSP) Podgorica aktivno će, preko organa Saveza sindikata (SSCG), učestvovati u svim pregovorima na lokalnom i državnom nivou, saopštio je njegov predsjednik Miodrag Đukanović.

On je, na seminaru koji je za vikend održan u Međunarodnom sindikalnom centru Muo, naveo da su ostvareni kontakti sa socijalnim partnerima i obavljeno formiranje Socijalnog savjeta na lokalnom nivou.

Đukanović je na seminaru, kojem su prisustvovali predsjednici sindikalnih organizacija sa teritorije Glavnog grada, predstavio aktivnosti koje je OSP Podgorica sprovelo od izbora novog rukovodstva u novembru prošle godine, kao I program i plan rada za naredni period.

Generalni sekretar SSCG, Marko Nikčević, je na seminaru kazao da je integracija te sindikalne centrale u evropske i svjetske institucije veoma značajna.

OSP Podgorica usvojilo je odluku da se njegov Izvršni odbor proširi za četiri nova člana. U Izvršni odbor su, na osnovu te odluke, ušli Blaženka Vasiljević iz Dječijeg saveza Podgorice, Momčilo Bajagić iz Hitne medicinske pomoći i predsjednici odbora mladih SSCG i za rodnu ravnopravnost, Marko Simović i Suzana Dušaj.

Bonus video: