VLASNIK UNIPROMA ODGOVORIO KEKOVIĆU

Pejović: Nemam ništa sa 13 otkaza u Kombinatu

To vidite sa menadžmentom i stečajnom upravom KAP-a, poruka je Pejovića
66 pregleda 7 komentar(a)
Veselin Pejović, Foto: Savo Prelević
Veselin Pejović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.04.2015. 07:07h

 Vlasnik Uniproma Veselin Pejović u odgovoru generalnom sekretaru Unije slobodnih sindikata  Srđi Kekoviću saopštio je da nije nadležan za otkaze za 13 radnika Kombinata aluminijuma u stečaju, već da to pitanje moraju rješavati sa aktuelnim menadžmentom i stečajnom upravom KAP-a. 

Prema riječima Kekovića, Pejović je izrazio želju za razgovorom, ali tek nakon što formalno preuzme imovinu KAP. 

Uniprom rukovodi alumijumskom proizvodnjom od 19. jula prošle godine, a ima dodatni rok od šest mjeseci da uplati preostalih 13.880.000 eura za imovinu,  nakon čega  formalno postaje kupac imovine KAP-a. Uplatio je polovinu iznosa, odnosno 14 miliona.  

“Razmotrićemo u ponedjeljak odgovor Pejovića i odlučiti što nam je dalje činiti”, kazao je Keković.

Keković je prije dva dana obratio vlasniku Uniproma od kojeg je tražio razgovor u vezi sa 13 otkaza koji su ove sedmice podijeljeni radnicima Kombinata, među kojima i Sandra Obradović, predsjednici Sindikata KAP-a.  

Obradović i predstavnici Unije slobodnih sindikata smatraju da je ostala bez posla zbog svog sindikalnog djelovanja i zahtjeva da se radnicima omogući korišćenje godišnjih odmora. 

Iz menadžmenta KAP-a njen i otkaz ostalih radnika obrazložili su potrebom za reorganizaciju cjelina Transport i Skladište. 

Preporučujemo za Vas