Euro-Asfalt neće učestvovati u gradnji autoputa

Portal Klix.ba objavio je ranije da će Euro-Asfalt će u tom projektu učestvovati kao podizvođač, a vrijednost radova koje će izvoditi procjenjuje se na oko 70 miliona konvertibilnih maraka
123 pregleda 3 komentar(a)
autoput, Foto: Vlada CG
autoput, Foto: Vlada CG
Ažurirano: 31.03.2015. 17:40h

Građevinska kompanija Euro-Asfalt iz Bosne i Hercegovine (BiH) demantovala je danas informaciju da će učestvovati u gradnji jedne dionice autoputa u Crnoj Gori.

"Euro-Asfalt nije potpisao nikakav ugovor, niti je angažovan na izvođenju radova na pomenutom projektu Bar – Boljare u Crnoj Gori", rekli su agenciji Mina-business iz PR službe kompanije.

Portal Klix.ba objavio je da će Euro-Asfalt će u tom projektu učestvovati kao podizvođač, a vrijednost radova koje će izvoditi procjenjuje se na oko 70 miliona konvertibilnih maraka (KM).

U narednih mjesec bi, kako je navedeno, trebalo da bude i zvanično potpisan ugovor i saopšteni svi detalji tog angažmana.

Autoput u Crnoj Gori gradiće kineske kompanije, dok je kineska Exim banka osigurala kredit.

Pristupni radovi za gradnju prve dionice autoputa Bar-Boljare počeli su prošle sedmice.

Prema procjeni kineske kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC), koja će raditi dio puta od Podgorice do Mateševa, prioritetnu dionicu završiće za četiri godine, a njena izgradnja koštaće 810 miliona eura.

Bonus video: