Sindikalci organizuju protest ispred KAP-a

Menadžment Kombinata aluminijuma u stečaju najavio je otkaze za radnike Transporta i Skladišta zbog reorganizacije te cjeline
2 komentar(a)
KAP, Kombinat aluminijuma, Foto: Arhiva Vijesti
KAP, Kombinat aluminijuma, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.03.2015. 10:59h

Unija slobodnih sindikata danas će, sa kolegama iz Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), organizovati protest ispred kapije fabrike povodom uručenja 13 otkaza.

Protest će početi u 15 sati, a radnicima će se, između ostalih, obratiti i generalni sekretar USSCG, Srđa Keković.

Među radnicima kojima će biti uručen otkaz je i predsjednik Sindikata KAP-a, Sandra Obradović.

Menadžment Kombinata aluminijuma u stečaju najavio je otkaze za radnike Transporta i Skladišta zbog reorganizacije te cjeline.

Glavni rukovodilac u KAP-u, Nebojša Dožić potvrdio je Vijestima da će biti napisani otkazi radnicima Transporta i Skladišta jer će ta cjelina biti reorganizovana.

"Transport će biti ukinut. Neki imaju uslove za penziju, neki nemaju. Među onima koji će dobiti otkaz ima i onih čijim radom nijesmo zadovoljni", objasnio je Dožić.

Na pitanje zašto otpuštaju Obradović, jedinog preostalog sindikalnog aktivistu koja predvodi radnike, Dožić je odgovorio da ona ima uslov za penziju.

"Bolje da otpustimo nju koja ima uslov za penziju, nego nekog drugog", kazao je Dožić.

U KAP-u je trenutno stalno zaposleno oko 450 radnika, a njih oko 70 rade po osnovu ugovora na određeno.

KAP-om od 19. jula prošle godine rukovodi kompanija Uniprom biznismena Veselina Pejovića, koja je platila nešto više od 14 miliona od ukupno 28 miliona EUR koliko je ugovorena kupoprodaja imovine kompanije iz stečajne mase.

Bonus video: