Policija istražuje ko je uzeo sindikalni novac

Saša Vujović je istakao 250 bivših radnika neće odustati dok se ova stvar ne istjera na čistac i dok im ne bude vraćeno 105 hiljada eura koje su izdvajali u zajedničku kasu, kao i isplaćeno zaostalo potraživanje po osnovu rada u pojedinačnim iznosima od 150 do 300 eura
1 komentar(a)
euro, novac, Foto: Shutterstock.com
euro, novac, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 30.03.2015. 16:10h

Predstavnik bivših radnika Željezare u stečaju Saša Vujović saopštio je da je kao ovlašćeni predstavnik dao izjavu nikšićkoj policiji u vezi, kako ističe, "pljačke sindikalne kase uzajamne pomoći", ali i dugovanja koja im nijesu isplaćena za provlačenje kablova u tom preduzeću.

Grupa bivših radnika koja mjesecima uzalud ukazuje na nezakonitosti: Saša Vujović, Željko Kaljević i Miomir Strikovićobilazila je prošle sedmice više institucija u Podgorici.

"Saopšteno nam je da je naš predmet na doradu vraćen u Nikšić gdje ćemo od nadležnog tužioca biti obaviješteni o preduzetim radnjama", naveo je Vujović.

Bivši radnici posebno su bili nezadovoljni aktivnostima bivšeg blagajnika, stečajnog upravnika Veselina Perišića, sekretarkeRanke Drašković, kao i bivših članova borda direktora Željezare Radomira Vukčevića i Ane Kolarević.

Oni su naveli i da već devet mjeseci pokušavaju da o njihovom problemu obavijeste ministra policije Raška Konjevića.

Vujović je istakao 250 bivših radnika neće odustati dok se ova stvar ne istjera na čistac i dok im ne bude vraćeno 105 hiljada eura koje su izdvajali u zajedničku kasu, kao i isplaćeno zaostalo potraživanje po osnovu rada u pojedinačnim iznosima od 150 do 300 eura.

"Izaći ćemo na ulicu ako bude trebalo", zaključio je Vujović.

Stečajni upravnik Perišić nedavno je izjavio da kasa uzajamne pomoći nema nikakve veze sa stečajnim postupkom jer ona podrazumijeva dobrovoljnost među radnicima koji su izdvajali novac.

"Kasu su radnici dobrovoljno formirali i imali su svog blagajnika i to nikakve beze sa stečajem nema", objasnio je tada Perišić.

Neisplaćene naknade za provlačenje kablova prilikom instaliranja nove peći u Željezari traže 24 radnika.

Bonus video: