Bojanić pitao Ivanovića za čokoladu sa Cetinja

Bojanić, koji žali što je posao propao, rekao je da je to bilo samo predizborno obećanje te da je Ivanović tamo bio ciljano prije izbora
92 pregleda 14 komentar(a)
čokolada, Foto: Shutterstock
čokolada, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.03.2015. 23:15h

Koliki je obim proizvodnje, broj zaposlenih i prihodi državnog i opštinskog budžeta za 2014. od fabrike čokolade na Cetinju, koja je trebalo da počne da radi u prvom kvartalu prošle godine. To je ministra poljoprivrede Petra Ivanovića pitao nezavisni poslanik Mladen Bojanić u parlamentu.

Ivanović je rekao da taj resor u preuzetim obavezama za posljednje tri godine nije imao projekat gradnje fabrike čokolade na Cetinju te da je, kada je projekat najavljivan, u prijestonici bio da pruži podršku “kao što bi to uradio u bilo kojoj opštini”.

Bojanić, koji žali što je posao propao, rekao je da je to bilo samo predizborno obećanje te da je Ivanović tamo bio ciljano prije izbora. Ministar je bio na potpisivanju ugovora za gradnju fabrike uoči izbora na Cetinju u novembru 2013.

Ivanović je rekao da je nedavno razgovarao sa gradonačelnikom Berana o projektu stočne pijace te da je prirodno da bude tamo, pa i da otvaranje bude mjesec prije izbora.

“Tako smatram da sam trebao biti prisutan kad je dolazio investitor na Cetinje da mu objasnim procedure. Taj projekat nije opredijelio izbore, a ja ne mogu aktivnosti prilagođavati tome gdje će biti koji izbori”, odgovorio je Ivanović.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović (DPS) početkom januara je kazao da fabrike neće biti, već će doći novi investitor uz podršku ambasade Ukrajine, pošto je “uložen značajan novac u rekonstrukciju hale na Cetinju”.

Bojanić je podsjetio šta je najavljivano, posebno zbog Cetinjana koji vole humor.

"Budući investitor je rekao da će uposliti 53 radnika, da će proizvoditi raznovrsne proizvode od čokolade, suvo voće i čokoladu sa dodatkom oraha. Za početak će biti suve smokve i šljive koje će se preliti čokoladom sa 80 odsto kakaoa, bez milijeka i sa minimumom šećera”, naveo je Bojanić.

Bonus video: