Italijani zainteresovani da u Beranama proizvode municiju

Fabrika eksploziva Polieks u Beranama privatizovana je prije mjesec i po, a vlasnik Slavko Vujisić je tada najavio dolazak stranih investiora i saradnju sa najpoznatijim svjetskim prozivođačima u ovoj oblasti
150 pregleda 1 komentar(a)
Dragoslav Šćekić, Stefano Gioki, Foto: Tufik Softić
Dragoslav Šćekić, Stefano Gioki, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 26.03.2015. 12:06h

Predstavnici lokalne uprave u Beranama sastali su se sa direktorom italijanske kompanije Fioochi Munizioni S.p.A. Stefanom Giokijem i valsnikom beranske fabrike ekpsloziva Polikes Slavkom Vujisićem kako bi razgovarlai o mogućnosti da ovaj poznati proizvođač municije iz Italije ostvari saradnju sa beranskom kompanijom.

Italijani su, kako je rečeno, zainteresovani da u Beranama pokrenu proizvodnju inicijalnih kapisli za municiju.

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić obećao je da će lokalna uprava predvidjeti i omogućiti sve olakšice i potrebnu dokumentaciju u lokalnom parlamentu, kako bi ovaj strani investitor došao u Berane.

Gost iz Italije je upoznao domaćine sa svojom kompanijom za koju je rakao da osim Italije radi i u Sjedinjenim Američkim Dražavama. On je najavio da bi poslije realizacije ove faze, mogao proširiti djelokrug svog rada nabavkom mašina za patent kapisli I širenje proizvodne djelatnosti u saradnji sa Polieksom.

Fabrika eksploziva Polieks u Beranama privatizovana je prije mjesec i po, a vlasnik Slavko Vujisić je tada najavio dolazak stranih investiora i saradnju sa najpoznatijim svjetskim prozivođačima u ovoj oblasti.

Bonus video: