Olakšice za plaćanje poreza na dobit u zakonskom roku

“Pravo na navedenu olakšicu, shodno Zakonu o porezu na dobit pravnih lica, ostvaruje se podnošenjem Zahtjeva nadležnom poreskom organu, u roku od 15 dana od plaćanja poreske obaveze”, navodi se u saopštenju
55 pregleda 0 komentar(a)
Porez, Foto: Shutterstock
Porez, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.03.2015. 11:25h

Obveznici poreza na dobit, koji u zakonom predviđenom roku podnesu prijavu i izmire nastale obaveze, imaju pravo na smanjenje te dažbine od šest odsto, saopšteno je iz Poreske uprave.

“Pravo na navedenu olakšicu, shodno Zakonu o porezu na dobit pravnih lica, ostvaruje se podnošenjem Zahtjeva nadležnom poreskom organu, u roku od 15 dana od plaćanja poreske obaveze”, navodi se u saopštenju.

Poreska uprava podsjeća poreske obveznike - preduzeća da su obavezni da do 31. marta podnesu poresku prijavu i plate porez na dobit ostvarenu u prošloj godini. Uz prijavu za porez na dobit treba da dostave bilanse stanja i uspjeha, pripremljene u skladu sa zakonom kojim se uređuje računovodstvo.

U istom roku, kako se dodaje, obveznici treba da područnoj jedinici Poreske uprave dostave finansijske izvještaje sa statističkim aneksom za prošlu godinu u pisanoj i elektronskoj formi.

Bonus video: