Jelušić: Crna Gora snizila cijene hotelskih aranžmana za rusko tržiste

2 komentar(a)
sajam turizma Moskva, Foto: NTO
sajam turizma Moskva, Foto: NTO
Ažurirano: 19.03.2015. 13:17h

Crna Gora je, imajući u vidu događanja na svjetskom ekonomskom tržištu, snizila cijene hotelskih aranžmana za rusko tržiste, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Predrag Jelušić.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) saopšteno je da su se Jelušić i direktor NTO, Željka Radak Kukavičić, koji predvode crnogorsku delegaciju na međunarodnom sajmu MITT u Moskvi, prvog dana sajma sastali sa predstavnicima nadležnih državnih institucija iz oblasti turizma, ruskih turoperatora i medija.

Jelušić i Radak Kukavičić sastali su se sa generalnim direktorom Federalne agencije za turizam Ruske Federacije, Olegom Safonovim i zamjenikom za međunarodnu saradnju, Valeryem Korovkinovim.

"Predstavnici dvije zemlje razgovarali su o sadašnjem stepenu i mogućnostima unaprijeđenja saradnje i promocije već prepoznatog crnogorskog turizma na ruskom tržištu. Sastanak je održan u organizaciji Ambasade Crne Gore u Rusiji i uz učešće drugog sekretara u Ambasadi, Jelene Grbović", navodi se u saopštenju.

Jelušić je kazao da se nada da će ruski turisti i ove sezone odabrati Crnu Goru kao svoju turističku destinaciju, imajući u vidu, prije svega, sličnost kultura i jezika dvije zemlje, kao i činjenicu da se ruski turisti u Crnoj Gori osjećaju dobrodošli.

On je dodao da ruski turisti imaju značajno učešće u strukturi turističkog prometa.

Safonov je kazao da je zadovoljan učešćem crnogorskih turoperatora i hotelijera i ocijenio pozitivnim nastup Crne Gore na ovogodišnjem međunarodnom sajmu turizma u Moskvi. Takođe, rekao jeda podržava napore Crne Gore u daljem promovisanju crnogorske turističke ponude na ruskom tržištu.

Jelušić i Radak Kukavičić, učestvovali su, zajedno sa domaćinima, na ceremoniji svečanog otvaranja međunarodnog sajma turizma, koji traje do subote. Radi se o najvećem sajmu turizma u Rusiji i jednom od najznačajnijih turističkih sajmova na svijetu.

Nakon ceremonije otvaranja sajma, Radak Kukavičić se sastala sa zamjenikom ministra kulture Ruske Federacije, Allom Manilovom.

"Sagovornice su razmijenile mišljenja o aktuelnoj situaciji u oblasti turizma i obostrano podržale ideju otvaranja kancelarija turističkih organizacija dvije zemlje, u Crnoj Gori i u Rusiji. Crnogorskoj delegaciji i promociji na crnogorskom štandu se pridružio ambasador Crne Gore u Rusiji, Zoran Jocović", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: