Poziv da dođu na ročište za prodaju nekretnina "Radoja Dakića"

“Utvrđena vrijednost imovine fabrike je na osnovu odluka dva sudska procijenitelja smanjena 36,4 odsto, pa se pitamo na osnovu kojih metoda je čitava glavnica od 30 miliona eura mogla da bude smanjena”, rekao je Vukčević
192 pregleda 3 komentar(a)
Milan Vukčević, Foto: Arhiva Vijesti
Milan Vukčević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.03.2015. 14:49h

Predstavnici Koordinacioni odbor povjerilaca “Radoja Dakića” pozvali su sve zainteresovane da dođu na 12. ročište za prodaju nekretnina fabrike, koje je zakazano za ponedjeljak u Osnovnom sudu u Podgorici.

Predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca fabrike, Milan Vukčević, kazao je da je imovina preduzeća značajno smanjena sudskim prodajama imovina, ali i konverzijom potraživanja na osnovu samovolje pojedinaca, različitim propisima i oporezivanjima.

“Utvrđena vrijednost imovine fabrike je na osnovu odluka dva sudska procijenitelja smanjena 36,4 odsto, pa se pitamo na osnovu kojih metoda je čitava glavnica od 30 miliona eura mogla da bude smanjena”, rekao je Vukčević agenciji Mina-business.

On je naveo da je današnji mirni protest bivših radnika i povjerilaca “Radoja Dakića” pred zgradom Vlade počeo sa dva minuta ćutanja, kao i da se na njemu okupio zanemarljiv broj učesnika u odnosu na 1,8 hiljada povjerilaca.

“Budući da je blokirana svaka javna rasprava o suštinskim pitanjima, mi to radimo ispred zgrade Vlade. Vladi nije važno ko je umro, ko je ostao i ko je sljedeći, nijesu joj važni ni gubitnici, ni dobitnici tranzicije, već samo da ispuni uslove za integracije”, kazao je Vukčević.

On je dodao da od početka organizovanja protesta, od 2009. godine, umrlo toliko bivših radnika i povjerilaca fabrike, da bi njihovim čituljama mogla biti oblijepljena čitava fasada zgrade Vlade.

“Koliko je razumno uzdati se u humanost ljudi koji nas tretiraju kao kriminalce? Oni postavljaju metalne ograde i prepreke ljudima u poznim godinama, sa hroničnim oboljenjima kao što su dijabetes, visok pritisak, astma, srčane bolesti i okoštavanje, čime nam poručuju da ne smijemo da se miješamo u svoj posao, a oni neće da rade svoj”, naveo je Vukčević.

Bivši radnici podgoričke fabrike, sada povjerioci, njih 1,8 hiljada, od početka 2009. godine organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda, na osnovu kojih im se duguje 30 miliona EUR glavnice i preko 20 miliona zatezne kamate.

Preduzeće ne proizvodi deceniju, a godinama se bavi samo izdavanjem hala i poslovnih prostora.

Bonus video: