Tender za 75 plaža: Nude Pizanu, Čanj, Tanga bič...

Dvanaest budvanskih plaža su na tenderu i minimalna početena cijena zakupa svih njih je 75.666 eura . Najskuplja je početna cijena Pizane, godišnji zakup je 22.861 euro
326 pregleda 4 komentar(a)
Drobni pijesak, Foto: Vuk Lajović
Drobni pijesak, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 17.03.2015. 20:35h

Morsko dobro objavilo je tender za zakup 75 kupališta od Ulcinja do Herceg Novog, od čijeg izdavanja očekuje da inkasira najmanje 190 hiljada eura.

Na tenderu su najtraktivnije budvanske plaže poput Pizane, pored Staroga grada, Tanga bič na Zavali, istočna svetostefanska plaža, kao i Drobni pijesak.

Dvanaest budvanskih plaža su na tenderu i minimalna početena cijena zakupa svih njih je 75.666 eura . Najskuplja je početna cijena Pizane, godišnji zakup je 22.861 euro.

Morsko dobro je ponovo raspisalo tender i za atraktivnu plažu Tanga bič, kupalište na rtu Zavala, čija je početna cijena 15.147 eura. Nju je dvije godine u zakup držala kompnija Monte sistem, koja je ponudila četiri puta veću cijenu od početne 20.222. Bodovanje Morskog dobra, osporila je firma AMIA , koja gradi rezidencijalni kompleks Dukljanski vrtovi na Zavali, čija je ponuda bila 20 hiljada eura.

Na tenderu je i divlja plaža Drobni pijesak, koja već dvije godin nema zakupca. Nju je ranijih godina u zakupu držala firma koja gazduje hotelom „ Avala“, imajući u vidu da je ruski biznismen, kupio i zemljišni kompleks u zaleđu ove plaže. Cijena za ovogodišnji zakup Drobnog pijeska je 9.369 eura.

Na tenderu je i nudistička plaža na Jazu, kao i nekoliko kupališta u Buljarici.

Morsko dobro objavilo je tender i zakup 15 kupališta na barskoj rivijeri čija je ukupna početna minimalna cijena 45.803 eura. Najinteresanatnije je da se na tenderu našla plaža u Čanju, koja je izdijeljena na tri kupališta. Najskuplji je zapadni dio plaže čija je početna cijena 14.444 eura, istočni dio je ponuđen za godišnju zakupninu od 4.560 eura, dok zapadni kraj plaže ima simboličnu cijenu od 576 eura za ljeto.

Od hercegnovskih plaža zaradiće minimum 41.328 eura

Objavljen je i poziv za davanje u zakup 22 kupališta duž hercegnovske rivijere, od čega javno preduzeće očekuje da inkasira najmanje 41.328 eura, koliko iznosi ukupna minimalna početna cijena. Na tenderu se našlo i devet kupališta na području zone morskog dobra u Tivtu, čija je ukupna minimalna početna godišnja cijena zakupa 8.713 eura. Ponuđeno je i 17 kupališta na području kotorske opštine, od čega ovo javno preudzeće očekuje da inkasira najmanje 17.393 eura. Na tenderu su i dva kupalita u Ulcinju, čije su početne minimalne cijene od po 500 eura.

Bonus video: