RAE: Alba petrol posluje sa nelicenciranim subjektom

“Kontrolom je konstatovano postojanje nepravilnosti u radu subjekta, odnosno kršenje određenih članova licenci. Konstatovano je I da je društvo u toku ove godine nabavilo naftne derivate od preduzeća Transrad iz Podgorice, koje ne posjeduje licencu koju je izdao regulator, za djelatnost kojom se bavi”, rekli su i RAE
64 pregleda 0 komentar(a)
Regulatorna agencija za energetiku, Foto: Savo Prelević
Regulatorna agencija za energetiku, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.03.2015. 12:13h

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) upozorila je Alba petrol iz Podgorice da ne ispunjava posebne uslove propisane odgovarajućim licencama, jer je poslovao sa nelicenciranim subjektom.

Iz RAE su upozorili Alba petrol, kao imaoca licenci za prodaju i snabdijevanje naftnim proizvodima i skladištenje i distribuciju naftnih proizvoda, na obavezu poštovanja uslova propisanih izdatim licencama.

“Ukoliko RAE kontrolom utvrdi da Alba petrol posluje sa nelicenciranim subjektom, sprovešće postupak oduzimanja izdatih licenci”, kazali su iz RAE.

RAE je 12. novembra 2009. godine izdala Alba petrolu Licencu za prodaju i snabdijevanje naftnim proizvodima, koja važi do 11. novembra 2017. godine. Regulator je tom preduzeću izdao i Licencu za skladištenje i distribuciju naftnih proizvoda, koja važi do 11. novembra 2024. godine.

Predstavnici RAE, koji prate i kontrolišu rad i poslovanje energetskih subjekata u pogledu ispunjavanja uslova utvrđenih licencom, obavili su 23. februara pregled dokumentacije Alba petrola o nabavci goriva u ovoj godini.

“Kontrolom je konstatovano postojanje nepravilnosti u radu subjekta, odnosno kršenje određenih članova licenci. Konstatovano je I da je društvo u toku ove godine nabavilo naftne derivate od preduzeća Transrad iz Podgorice, koje ne posjeduje licencu koju je izdao regulator, za djelatnost kojom se bavi”, rekli su i RAE.

Bonus video: