Tivatska kompanija se predstavila na sajmu nekretnina u Kanu

0 komentar(a)
Luštica Bay, Foto: Luštica Bay
Luštica Bay, Foto: Luštica Bay
Ažurirano: 11.03.2015. 13:37h

Na 26. međunarodnom Sajmu nekretnina MIPIM u Kanu, kompanija „Luštica Development” iz Tivta, predstavila je svoj projekat - novi grad na Jadranu, Luštica Bay, u okviru prezentacije Crne Gore kao investicione destinacije.

„Luštica Bay, novi grad na jadranskoj obali Crne Gore, biće zvanično otvoren stanovnicima u maju, kada će 70 vlasnika nekretnina primiti svoje ključeve i postati novi stanovnici ovog uzbudljivog projekta. Radovi na marini su u poodmakloj fazi, lukobran se privodi kraju i radovi definisanja bazena marine su u toku.

Do sada je u Luštici Bay prodato više od 150 rezidencija, a izgradnja narednih 45 stanova počeće do maja ove godine sa planiranim rokom završetka u drugoj polovini naredne godine", saopštio je juče tim povodom izvršni direktor „Luštice Development“ Daren Gibson.

On je najavio da će ta kompanija u kojoj egipatsko-švajcarski „Prascom” ima 90 odsto, a Vlada Crne Gore 10 odsto kapitala, nastaviti sa prodajom dijela svojih akcija crnogorskim građanima u drugoj polovini ove godine. U projekat Luštica Bay do sada su uložena 54 miliona eura, a očekivana ulaganja u u 2015. procijenjena su na 45 miliona eura.

Do 2018. godine u projekat lukusznog novog turističkog grada na obali zaliva Trašte kod Tivta, će biti uloženo najmanje 150 miliona eura. Gradnja prvih deset zgrada sa 70 stanova je u završnoj fazi, a u krajem godine počeće i gradnja tzv.promenada hotela, prvog od ukupno sedam koliko će biti izgrađeno u Luštici Bay, Marina sa 176 vezova za prihvat jahti dužine do 35 metara, biće završena do početka 2017. godine.

Bonus video: