Ništa od vanredne sjednice i rasprave o privatizaciji Instituta Igalo

Odbornici SNP, NOVA, PzP, Novske liste i SDP juče su predali inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine opštineHerceg Novi sa samo jednom tačkom dnevnog reda: privatizacija A.D. Instituta za fizikalnu medicinu,rehabilitaciju i reumatologiju Dr Simo Miloševića Igalo
3 komentar(a)
Institut Igalo, Foto: Slavica Kosić
Institut Igalo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 11.03.2015. 13:02h

Predsjednik SO Andrija Radman tvrdi da se nisu stekli “Zakonom, Statutom i Poslovnikom predviđeni uslovi za sazivanje vanredne sjednice SO Herceg Novi“.

Odbornici SNP, NOVA, PzP, Novske liste i SDP juče su predali inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine opštineHerceg Novi sa samo jednom tačkom dnevnog reda: privatizacija A.D. Instituta za fizikalnu medicinu,rehabilitaciju i reumatologiju Dr Simo Miloševića Igalo.

U dopisu koji je uputio inicijatorima sazivanja vanredne sjednice SO predsjednik SO ističe da je zahtjev koji je potpisalo 11 odbornika pravno manjkav iz nekoliko razloga.

Predložena tačka dnevnog reda i dostavljeni materijali ne mogu se podvesti pod nadležnost lokalne samouprave odnosno SO , kao i da je predlagač „ uz zahtjev za sazivanje vanredne sjednice SO Herceg Novi podstupio suprotno članu 63 Poslovnika kada je uz potpise 11 odbornika uvrstio i potpis građanke dr Ljiljane Bojanić“, tako da nije ispunjen uslov da predlog može podnijeti trećina tj. 12 odbornika.

Opozicioni odbornici su kao razlog za sazivanje vanredne sjednice Skupštine opštine Herceg Novi sa tačkom dnevnog reda Privatizacija A.D. Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju Dr. Simo Milošević Igalo objasnili namjerom „da se pravovremeno reaguje jer je očigledno da proces privatizacije A.D. Instituta prate iste nepravilnosti koje su se i do sada manifestovale u sličnim procesima“. Predlagač smatra da se proces privatizacije kompanije koja je u oblasti zdravstvenog turizma najznačajniji brend u Crnoj Gori i regionu, ne može kvalitetno realizovati bez potpuno jasnih informacija koje se moraju prezentovati lokalnoj zajednici“.

Donošenje odluka iz oblasti privatizacije je u nadležnosti Vlade Crne Gore, to jest Savjeta za privatizaciju i dosadašnja praksa je pokazala da ne postoje mehanizmi kojima bi lokalna uprava uticala na spriječavanje negativnih posljedica privatizacija koje su već započete.

Bonus video: