Skupština da raspravlja o privatizaciji Instituta Igalo

"Da li će prevladati interesi grada ili usko, dnevno- politički interesi, vrijeme će pokazati"
1 komentar(a)
Institut Igalo, Dr Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
Institut Igalo, Dr Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.03.2015. 16:48h

Odbornici SNP, NOVE, PZP, Novske liste i SDP danas su zvanično predali inicijativa za sazivanje vanredne sjednice Skupštine opštineHerceg Novi sa samo jednom tačkom dnevnog reda: privatizacija A.D. Instituta za fizikalnu medicinu,rehabilitaciju i reumatologiju Dr Simo Miloševića Igalo.

“Neprihvatljivo je i neopravdano da se o privatizaciji jednog od najvažnijih privrednih subjekata za Herceg Novi polemiše putem medija ili raspravlja u Podgorici i drugimgradovima, a da lokalna Skupština, kao predstavnički organ svih građana Novoga, nemavremena i sluha da ozbiljno razmotri ovu problematiku. Ako su tačni navodi iz medija daVlada Crne Gore nudi na prodaju Institut Igalo po osnovu procjene vrijednosti stare 20godina, a znaju i da Institut posjeduje oko 200 hiljada kvadrata zemljišta i 86 hiljadakvadrata objekata, otvaraju se mnoga pitanja o ozbiljnosti, odgovornosti i svrsishodnosti postupka privatizacije”, navodi se u saopštenju Kluba odbornika SNP koje je potpisala predsjednica Danijela Đurović.

Danijela Đurović

“O kredibilitetu ponuđača i jedinog učesnika u privatizacionom procesu, kao i elementima ugovora, raspravljali su čak i predstavnici dijela nove vlasti u Herceg Novom, pozivaju i na obustavljanje procesa i najavljuju i radikalne poteze,međutim na prošlonedjeljnom zasjedanju Skupštine nisu našli za shodno da podržeraspravu o Institutu. Ako je tačno i da je predsjednik Skupštine opštine učestvovao urazgovorima sa predstavnicima Savjeta za privatizaciju i ponuđača, onda postavljamo pitanje zašto su ostali odbornici marginalizovani i zašto građani Herceg Novog ništa neznaju o tome”.

“Dosadašnje privatizacije u Herceg Novom su proizvele katastrofalne posljedice poprivredu i zaposlene u privatizovanim kompanijama, što je u velikoj mjeri zaustavilorazvoj grada i nanijelo štetu i lokalnom i državnom budžetu. Insistiramo da Skupštinaopštine otvori pitanje privatizacije Instituta Igalo, da se uključe sve političke partije igrupacije, nevladin sektor, sindikati, jer pitanje Instituta mora imati prioritet nad dnevnopolitičkim dešavanjima. Institut je pitanje svih građana Herceg Novog, ali i cijele CrneGore jer je u oblasti zdravstvenog turizma to najznačajniji brend u Crnoj Gori i region", konstatuje se u saopštenju.

"Da li će prevladati interesi grada ili usko, dnevno- politički interesi, vrijeme će pokazati, ali nadamo se već i vanrednasjednica SO Herceg Novi", zaključuje se u saopštenju Kluba odbornika SNP.

Bonus video: