Vukićević na konferenciji o ekonomskoj tranziciji zapadnog Balkana

Iz Ministarstva su naveli da će se rad konferencije realizovati u tri sesije koje obuhvataju ključne probleme sa kojima se zapadni Balkan susreo u ekonomskoj tranziciji u posljednjih 15 godina
0 komentar(a)
Beč, Foto: Shutterstock
Beč, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.03.2015. 13:36h

Generalni direktor Direktorata za budžet u Ministarstvu finansija, Nikola Vukićević, učestvuje u Beču na konferenciji Zapadni Balkan - 15 godina ekonomske tranzicije.

Iz Ministarstva su saopštili da Vukićević konferenciji prisustvuje u svojstvu zamjenika guvernera Crne Gore u Svjetskoj banci (SB).

Konferenciju organizuju Međunarodni monetarni fond (MMF) i Centralna banka Austrije.

„Na konferenciji učestvuje veliki broj ministara finansija i guvernera centralnih banaka iz zemalja zapadnog Balkana, direktori MMF-a i SB za Evropu, visoki predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), kao i poznati ekonomista Džefri Saks, koji je 90-ih godina učestvovao u kreiranju ekonomskih programa zemljama u tranziciji“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da će se rad konferencije realizovati u tri sesije koje obuhvataju ključne probleme sa kojima se zapadni Balkan susreo u ekonomskoj tranziciji u posljednjih 15 godina.

„Obuhvatiće se pitanja rasta, konvergencije i smanjenja sirimaštva, makroekonomske i strukturne politike, kao i pitanja razvoja i stabilnosti finansijskog sektora“, rekli su iz Ministarstva.

Na kraju konferencije, kako su dodali, biće organizovan panel na temu Izazovi politike i moguća rješenja, sa ciljem pronalaženja odgovora o budućim pravcima razvoja zemalja zapadnog Balkana.

„To će biti prilika i da se obave pripremni razgovori sa predstavnicima MMF-a i SB, u susret proljećnom zasjedanju te dvije institucije, koje se narednog mjeseca održava u Vašingtonu“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: