NTO: Raste interesovanje njemačkih turista

Iz NTO su kazali da njemački organizator putovanja ITS bilježi rast bukinga od 50 odsto, dok je interesovanje turoperatora TUI veće 20 odsto u odnosu na isti period prethodne godine
2 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock.com
Kotor, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 06.03.2015. 13:18h

Povećanje bukinga značajnih njemačkih turoperatora govori da aktivnosti koje se realizuju doprinose vraćanju turista sa ovog važnog tržišta u Crnu Goru, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO). Iz NTO su kazali da njemački organizator putovanja ITS bilježi rast bukinga od 50 odsto, dok je interesovanje turoperatora TUI veće 20 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Njemačko tržište je jedno od najvećih emitivnih tržišta sa preko 60 miliona turista godišnje. Kako su kazali u NTO istraživanja govore da su rastući segmenti tražnje luksuzni eko turizam i aktivan odmor, krstarenja i kulturni turizam. Pored toga Njemci su zainteresovani i za kulturu, kulturne događaje i žele da uče tokom odmora, a ne samo da uživaju na plaži i suncu.

U cilju unaprijeđenja dostupnosti, nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines (MA) će, pored redovne linije iz Frankfurta, tokom ove sezone, od 18. aprila uvesti i liniju iz Dizeldorfa, kazali su iz NTO. Osim ovog redovnog saobraćaja, u periodima od 3. marta do 17. juna i 15. septembra do 11. novembra nacionalni avioprevoznik je najavio i čarter letove iz Lajpciga, Berlina, Štutgarta i Nirnberga. Prema zvaničnim statističkim podacima tokom prošle godine Crnu Goru je posjetilo preko 33 hiljade njemačkih turista koji su ostvarili ukupno 176,55 hiljada noćenja.

Na najposjećenijoj berzi svjetske turističke industrije ITB 2015 u Berlinu, predstavnici crnogorske turističke privrede imali su veliki broj sastanaka sa partnerima sa ovog važnog emitivnog tržišta kao što su ITS, Der Tour, Billa Reisen, Travelix, JahnReisen, TUI. Tako je hotel The Queen of Montenegro nastavio saradnju sa turoperatorima Misir Reisen i Macsun, posredstvom kojih se ove godine očekuje dolazak oko četiri hiljade njemačkih i austrijskih turista u Crnu Goru, posebno u periodu pred i postsezone.

Hotelska grupa Budvanska rivijera, potpisala je ugovor sa jednim od najvećih francuskih turoperatora Prodintour-om, posredstvom kojeg se očekuje da će ove godine biti ostvareno oko 35 hiljada noćenja u hotelu Palas u Petrovcu, u periodu od početka aprila do kraja oktobra. Paralelno sa sajamskim nastupom crnogorska turistička ponuda je predstavljena i na već tradicionalnom, Dunavskom salonu, kojem je prisustvovao veliki broj privrednika i njemačkih medija. Sajam turizma u Berlinu traje do nedjelje.

Bonus video: