SAJAM TURIZMA U BERLINU

Marković: Montenegro Airlines dogovorio 60 čarter letova

"Uspostavićemo linije sa Hanoverom, Lajpcigom, Berlinom, Štutgartom i Nirnbergom. Dogovoreno je 60 čarter letova i to od kraja marta do polovine juna, kao i od polovine septembra do polovine novembra“
99 pregleda 3 komentar(a)
Montenegro Airlines, Foto: Arhiva Vijesti
Montenegro Airlines, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.03.2015. 10:25h

Na sajmu turizma u Berlinu dogovoreno je 60 čarter letova za preko pet hiljada turista koji će odmor provesti u Crnoj Gori, saopštili su predstavnici nacionalnog avioprevoznika, Montenegro Airlinesa. Komercijalni direktor Montenegro Airlinesa, Predrag Marković, kazao je Radiju Crne Gore da će pored redovnih linija za Frankfurt i Dizeldorf, ta kompanija organizovati i seriju čarter linija za druge njemačke gradove.

"Uspostavićemo linije sa Hanoverom, Lajpcigom, Berlinom, Štutgartom i Nirnbergom. Dogovoreno je 60 čarter letova i to od kraja marta do polovine juna, kao i od polovine septembra do polovine novembra“, saopštio je Marković. On je ocijenio da će to značajno uticati na produžetak sezone što je svima i cilj.

„Ovo je velika šansa za crnogorski turizam koju svi zajedno ne smijemo propustiti", poručio je Marković. Predsjednik Odbora za turizam u Privrednoj komori, Dragan Ivančević, rekao je da je zapaženo učešće na prestižnom ITB sajmu u Berlinu moglo da znači i veliki povratak turističke Crne Gore na tržište zapadne Evrope.

"Najvažnije je da smo svi jedinstveni u namjeri da se moramo nanovo izboriti za turistička tržišta koja znače turistički razvoj, a to je zapadna Evropa i posebno tržište Njemačke“, kazao je Ivančević. Prema njegovim riječima, ova godina počinje sa dobrim naznakama. „Potpisali smo ugovore za period pred i post sezone i prve goste iz Njemačke očekujemo narednog mjeseca. Imamo konačno i bolju avio dostupnost jer će naši gosti doputovati čarter linijama Montenegro Airlinesa, a to je od neprocjenjivog značaja", ocijenio je Ivančević.

On je kazao da će se nakon sajma u Moskvi dobiti jasnija slika koliko će ove dobre najave iz Berlina eventualno moći da nadomjeste ono što se može izgubiti na ruskom tržištu. "U svakom slučaju mislim da ove godine nećemo nadomjestiti eventualne gubitke sa ruskog tržišta i o tome je rano govoriti. Nama je rusko tržište veoma značajno i poznato je da je tamo veoma specifična situacija - ekonomska kriza, nestabilne političke prilike, pad standard", podsjetio je Ivančević.

On je poručio da Crna Gora ubuduće ne smije dozvoliti da bilo koje tržište ima monopol, toliko dominantnu ulogu ili procenat u turističkom prometu. "Kada se desi problem, kao što je to slučaj sa ruskim tržištem, onda dolazi i kriza koju, kao što je to sada slučaj, moramo što prije da saniramo", objasnio je Ivančević.