Vuko Šabović: Tražićemo pismene garancije od budućeg kupca akcija Instituta Igalo

"Predstavnici američko-engleskog konzorcijuma IWG upriličiće sastanak sa predstavnciima IO Sindikata, na kome bi zaposleni trebalo da dobiju direktne odgovore na pitanja koja su predmet njihovog interesovanja", kazao je Šabović
2 komentar(a)
institut Igalo, Foto: Slavica Kosić
institut Igalo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.03.2015. 15:48h

Vuko Šabović predsjednik Sindikalne organitacije Instituta "Dr Simo Milošević" razgovarao je danas sa predsjednikom Tenderske komisije Brankom Vujovićem o socijalnom programu za radnike te zdravstveno turističke ustanove.

Šabović je kazao da je ugovorom precizirano poštovanje kolektivnog ugovora, ali je predstavnicima radnika važno da dobiju garancije za dinamiku realizacije obaveza iz Kolektivnog ugovora. Zato će tražiti pismene garancije od budućeg kupca većinskog paketa akcija Instituta da će ih poštovati.

"Predstavnici američko-engleskog konzorcijuma IWG upriličiće sastanak sa predstavnciima IO Sindikata, na kome bi zaposleni trebalo da dobiju direktne odgovore na pitanja koja su predmet njihovog interesovanja", kazao je Šabović.

Podsjećamo da su predstavnici Opštine Herceg Novi i Tenderske komisije juče razgovarali o, kako je saopšteno, svim "otvorenim pitanjima i dilemama koje su se pojavile u javnosti oko privatizacije te zdravstveno turističke ustanove", ne precizirajući koja su to pitanja.

Dogovoreno je i organizovanje javne prezentacije i predstavljanja investitora, kao i investicionog i socijalnog programa.

Podsjećamo da Udruženje građana Izbor tvrdi da britansko američki konzorcijum "International Wellnes Group limited", nema reference niti dovoljan capital da kupi većinski paket akcija Instituta "Dr Simo Milošević".

Oni su poručili da će "ukoliko Savjet za privatizaciju potpiše ugovor o privatizaciji Instituta Igalo sa konzorcijumom "Internacional Welness Group" raskinuti koaliciju sa DPS u Herceg Novom i da će organizovati građanske proteste i uzbuniti međunarodnu javnost.

Bonus video: