Gradnja autoputa: Kinezi traže radnike iz Crne Gore

Kompaniji CRBC su potrebni inženjeri za gradnju puteva i mostova, geodetski i inženjeri laboratorije i osiguranja kvaliteta, za šta je potrebno da kandidati posjeduju Bachelor diplomu, a poželjna je i master
66 pregleda 0 komentar(a)
autoput Bar - Boljare, Foto: Msp.gov.me
autoput Bar - Boljare, Foto: Msp.gov.me
Ažurirano: 03.03.2015. 13:39h

Kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC), izabrani izvođač radova na prioritetnoj dionici autoputa Bar-Boljare, objavila je nove oglase za radnike koje će angažovati na tom projektu.

CRBC, kako se navodi na sajtu www.prekoveze.me, traži proaktivne i motivisane kandidate za određena radna mjesta, čije je sjedište u Podgorici. Rok za prijave je 16. mart.

Kompaniji CRBC su potrebni inženjeri za gradnju puteva i mostova, geodetski i inženjeri laboratorije i osiguranja kvaliteta, za šta je potrebno da kandidati posjeduju Bachelor diplomu, a poželjna je i master.

Kandidati bi trebalo da imaju crnogorsku inženjersku licencu, registrovanu kod lokalnih nadležnih organa.

“Potrebno je dobro znanje engleskog jezika, da je kandidat vrijedan i sposoban da radi pod pritiskom, a poželjne su i jake komunikacione sposobnosti i spremnost na rad sa različitim timovima”, navodi se u oglasima.

Potrebno je da kandidat imati i minimum deset godina inženjerskog iskustva sa značajnim praktičnim znanjem.

CRBC takođe traži i inženjera rudarstva, za šta se traži Bachelor diploma iz te oblasti, a poželjna je i master.

Oglsom se traži i inženjer gradnje tunela, za šta je potrebna Bachelor diploma u građevinskom, geotehničkom ili strukturalnom inženjerstvu, dok se preferiraju kandidati sa master diplomom.

CRBC-ju je potreban i prevodilac, sa minimum Bachelor diplomom engeskog jezika, dok je poželjna i master. Kandidat bi trebalo da tečno govori i piše na engleskom jeziku, kao i da mu je maternji jezik crnogorski.

“Potrebno je da ima računarske sposobnosti, da je vrijedan i da ima dobre međuljudske i komunikacione vještine. On treba sa ima i deset godina relevantnog iskustva”, navodi se u oglasu.

CRBC je državno, spoljnotrgovinsko i preduzeće velikih razmjera koje se fokusira na gradnju puteva, mostova, tunela, luka i ostale saobraćajne infrastructure, kao primarne djelatnosti i trgovinom, investicijama, lizingom i servisom kao dodatnim djelatnostima.

CRBC Montenegro je druga evropska filijala kompanije sa sjedištem u Podgorici i osnovana je u cilju implementacije autoputa Bar-Boljare sa pratećim saobraćajnicama.

Krajem prošle godine stvoreni su, pored pravnih, i finansijski uslovi za izgradnju, potpisivanjem ugovora o kreditu sa kineskom Exim bankom.

Kapitalni infrastrukturni projekat vrijedan je 809,6 miliona EUR, od čega je kredit Exim banke oko 687 miliona eura. Kredit je odobren na 20 godina, uz grejs period od šest godina i godišnju kamatnu stopu od dva odsto.

Od ukupne cijene, za projektovanje i izgradnju prioritetne dionice autoputa Smokovac-Uvač-Mateševo, 85 odsto biće obezbijeđeno iz kredita Exim banke, a preostalih 15 odsto obezbjeđuje država.

Prioritetna dionica duga je 41 kilometar. Cijena je 19,7 miliona eura po kilometru i definišu je objekti na trasi.

Ugovora o projektovanju i izgradnji prioritetne dionice autoputa potpisan je sa kineskim kompanijama CRBC i China Communications Construction Company (CCCC).

Bonus video: