Kusovac potpisao: Porto Montenegru otpisan dug od 5,6 miliona eura

Navodi se da je na ime komunalija, Opština Tivat od Adriatic Marinasa za osam godina naplatila 7,65 miliona eura
88 pregleda 0 komentar(a)
Siniša Kusovac, Foto: Siniša Luković
Siniša Kusovac, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 20.09.2018. 17:54h

Predsjednik Opštine Tivat, Siniša Kusovac i izvršni direktor kompanije Adratic Marinas, Dejvid Margason, potpisali su Ugovor o načinu ispunjenja dijela međusobnih obaveza po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta i poravnanju međusobnih potraživanja u iznosu od 5,6 miliona eura.

Iz Opštine Tivat saopšteno je, da je njihova obaveza da prihvati ulaganja kompanije Adriatic Marinas u pripreme za komunalno opremanje i u komunalno opremanje, uređena Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata, i da je u saglasju sa Ugovorom o kupoprodaji Remontnog zavoda “Sava Kovačević” čiji potpisnici su Vlada Crne Gore i Adriatic Marinas.

Kako su objasnili iznosi ulaganja utvrđeni su nalazom ovlašćenog sudskog vještaka i na osnovu validne dokumentacije.

"Potpisivanje ugovora je logičan slijed poteza nakon usvajanja nalaza mješovite Radne grupe za rješavanje obaveza po osnovu komunalnih naknada i nalaza nezavisnih vještaka, te usvajanja u Skupštini opštine", kaže se u saopštenju.

JWPlayer video mesto

Podsjeća se da je prethodno Skupština opštine Tivat, usvojila Odluku o davanju saglasnosti na Predlog ugovora o načinu ispunjenja dijela međusobnih obaveza po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta između Opštine Tivat i Adriatic Marinas d.o.o.

Navodi se da je na ime komunalija, Opština Tivat od Adriatic Marinasa za osam godina naplatila 7,65 miliona eura.

"Kompanija Adriatic Marinas koja realizuje projekat Porto Montenegro, uložila je do sada u njegov razvoj 550 miliona eura neto a najavljeno je još 100 miliona ulaganja u narednom periodu. Na projektu direktno ili indirektno radi između 800 i 1,2 hiljade", kazali su iz Opštine Tivat.

Oni su rekli da planovi razvoja Porto Montenegra u narednoj deceniji otvaraju brojne mogućnosti za saradnju sa Opštinom Tivat na unapređenju obrazovanja, kulture, sporta, zdravstvenog sistema i stvaranju uslova da ta opština postane prestižna i poželjna nautička i turistička destinacija cijele godine.

"Ovim projektom Tivat je jedini grad na svijetu koji ima Platinum marinu sa pet zvjezdica", podsjetili su iz Opštine.

Bonus video: