Nema zainteresovanih za hotel Durmitor

Stečajni upravnik Čedo Gospić kazao je da za kupovinu hotela Durmitor sa pripadajućim zemljištem i 13 bungalova na Žabljaku, nije bilo zainteresovanih
137 pregleda 4 komentar(a)
hotel Durmitor, Foto: Obrad Pješivac
hotel Durmitor, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 02.03.2015. 12:01h

Na oglas za prodaju imovine Ski centra Durmitor, po početnoj cijeni od dva miliona eura, nije stigla ni jedna ponuda.

Stečajni upravnik Ski centra, Čedo Gospić, kazao je da za kupovinu hotela Durmitor sa pripadajućim zemljištem i 13 bungalova na Žabljaku, nije bilo zainteresovanih.

„Vidjećemo šta ćemo dalje. Ići će prodaja, a dokle će ići cijena, još ćemo vidjeti“, rekao je Gospić agenciji Mina-business.

Zainteresovani građani i preduzeća mogli su do 16. februara da dostavljaju ponude. Njihovo otvaranje bilo je zakazano za danas u prostorijama Ski centra Durmitor na Žabljaku.

Prethodno javno nadmetanje za prodaju imovine Ski centra Durmitor propalo je u novembru prošle godine jer nije bilo zainteresovanih.

Potencijalnim kupcima bio je ponuđen hotel Durmitor, ukupne površine od 2,37 hiljada kvadratnih metara, zemljište od 36,75 hiljada metara kvadratnih, kao i tri tipa bungalova.

Na prodaju je bilo i osam većih bungalova, čija je površina od 54 do 61 kvadratni metar, četiri manja od po 36 kvadrata i jedan vanstandardni, od osam kvadrata.

Potencijalni kupac imao je obavezu da u radni odnos na neodređeno preuzme šest radnika preduzeća.

Pravo učešća na javnom nadmetanju imala su preduzeća i građani koji su imali obavezu da uplate depozit od deset odsto početne cijene. Za kupca je trebalo da bude izabran onaj koji ponudi najveću cijenu uz preuzimanje šest radnika.

Stečajna uprava Ski centra Durmitor je sredinom februara 2013. godine raspisala prvi tender za prodaju hotela Durmitor sa pripadajućim zemljištem i 13 bungalova na Žabljaku, po početnoj cijeni od 6,55 miliona EUR. Od tada je propalo nekoliko javnih nadmetanja, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Bonus video: