Privatizacija Instituta Simo Milošević: Razmotriće naredne sedmice sva otvorena pitanja

Za kupovinu 56,48 odsto akcija Instituta „Simo Milošević“ ponudu je dostavio konzorcijum International Welness Group (IWG) iz Londona. IWG je jedini ponuđač na četvrtom tenderu, koji za većinski udio nudi 10,03 miliona eura
67 pregleda 1 komentar(a)
Institut Dr Simo Milošević  (Novina)
Institut Dr Simo Milošević (Novina)
Ažurirano: 28.02.2015. 15:07h

Predstavnici Opštine i Tenderske komisije za privatizaciju Instituta „Simo Milošević“, održaće naredne sedmice tematski sastanak kako bi razmotrili sva otvorena pitanja, najavljeno je iz Vlade.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da je to bila posebna tema današnjeg razgovora ministra Branimira Gvozdenovića i predsjednika Opštine Herceg Novi, Nikole Gojkovića.

Za kupovinu 56,48 odsto akcija Instituta „Simo Milošević“ ponudu je dostavio konzorcijum International Welness Group (IWG) iz Londona.

IWG je jedini ponuđač na četvrtom tenderu, koji za većinski udio nudi 10,03 miliona eura.

Ponuda je, prema ocjeni Tenderske komisije, ispunila sve uslove javnog tendera.

Iz Tenderske komisije su odbacili sve optužbe lidera hercegnovskog Udruženja građana Izbor, Dušana Radovića, koji smatra da IWG nema dovoljno kapitala da ispuni uslove za Institut.

Radović je rekao da kupac može odmah prodati 30 odsto Instituta i da misli da iza posla stoji neki domaći tajkun.

Gvozdenović je boravio u radnoj posjeti Opštini Herceg Novi i sa Gojkovićem razgovarao i o pripremi ljetnje turističke sezone, uz sagledavanje svih okolnosti koje utiču ili bi mogle uticati na njenu uspješnost.

„Pozitivno su ocjenjene planirane aktivnosti lokalne samouprave i nastojanja da se u relativno kratkom vremenskom period stvore pretpostavke za ostvarivanje što boljih rezultata. Istaknut je značaj podrške Ministarstva održivog razvoja i turizma u realizaciji planiranog, a očekuje se da svoj puni doprinos da i Turistička organizacija Herceg Novog“, navedeno je u saopštenju.

U cilju revitalizacije hotelskih kapaciteta u Herceg Novom, dogovoreno je da, u toku sljedećeg mjeseca, posebna radna grupa ponudi predloge i konkretna rješenja.

Gojković je istakao značaj izgradnje komunalne infrastrukture, naročito kanalizacionog kolektora, što predstavlja kapitalnu investiciju na putu razvoja opštine Herceg Novi.

Sagovornici su saglasni da se mora uložiti dodatan napor u tom cilju, kako bi se smanjile negativne posljedice za građane, kao i cijelu turističku privredu.

„Sagovornici su saglasni da veliki projekti čija je realizacija u toku, kao i oni koji tek treba da se realizuju, predstavljaju perspektivu bržeg razvoja Opštine Herceg Novi, te samim tim doprinose boljem standardu građana, a lokalna samouprava će uraditi sve što je u njenoj nadležnosti da se započeti i budući projekti uspješno realizuju“, saopšteno je iz Ministarstva.

Bonus video: