Tranzicione radnike sa biroa rada prevesti u realan sektor drvoprerade

0 komentar(a)
Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 28.02.2015. 12:47h

Tranzicione radnike koji su na Zavodu za zapošljavanje bi trebalo prevesti u realan sektor drvoprerade, smatraju u Pozitivnoj Crnoj Gori.

"Pozitivna Crna Gora insistira na udruživanju rožajskih drvopređivača, Vlade i lokalne uprave kako bi se obezbijedio renomirani evropski proizvođač namještaja, za kojeg bi se radili finalni emelementi po njegovom programu. Na ovaj način Rožaje bi uposlilo oko 500 radnika, čime bi se smanjila socijalna davanja i pospješio ekonomski razvoj grada", navodi se u saopštenju Cana Murića, člana Opštinskog odbora Pozitivne CG Rožaje.

Murić je kazao da bi u tom slučaju proizvođač bio u obavezi da dostavi program za proizvode i obezbjedi potrebne mašine, kako bi rožajski drvoprerađivači organizovali finalnu proizvodnju.

"Time bi se spriječio izvoz sirovine, a stvorila bi se nova nacionalna vrijednost,korisna za opštinu i državu. U tom pravcu, zahtjevamo da lokalna uprava i resorno ministarstvo učine sve da zaustave nekontrolisani izvoz oble građe i zaštite naš rudnik nebrušenog zelenog dijamanta, kako bi sačuvali resurse i uz pomoć ino partnera pokrenuli proizvodnju za stvaranje novih vrijednosti i ekonomskog razvoja Rožaja", rekao je on.

Bonus video: