Dobra infrastruktura ključna za svaku državu

4 komentar(a)
Hafsa Abdulah Al Ulama, Foto: Savo Prelević
Hafsa Abdulah Al Ulama, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.02.2015. 13:01h

Dobra infrastruktura, kao što su autoputevi, od ključnog je značaja za svaku državu, kako bi zadržala značaj i konkurentnost u svijetu, ocijenila je ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Crnoj Gori, Hafsa Abdulla Mohamed Sharif Al Ulama.

"Jednostavno je za shvatiti. Ne možete napredovati bez dobro organizovanih mreža, koje uključuju komunikacione i zato je važno ne kasniti, nego što prije početi rad na tim projektima”, rekla je Al Ulama za časopis Montenegro Airlinesa, Luxury Inflight.

Ona je, komentarišući činjenicu da početak gradnje autoputa Bar – Boljare izavao veliku polemiku u Crnoj Gori, kazala da veliki infrastrukturni projekti uvijek otvaraju brojne debate i da je to zdravo.

Al Ulama je navela da Crna Gora nudi odlične mogućnosti za ulaganja zahvaljujući lokaciji, stabilnosti i prijateljskom poslovnom okruženju.

“Investitori iz UAE uvijek tragaju za mogućnostima da ulažu na različite načine. Osim toga, oni su dugoročni investitori, koji vole da imaju čvrste veze sa zemljama u kojima ulažu”, saopštila je Al Ulama.

Ona je dodala da crnogorska Vlada nudi podsticaje kako bi privukla više investicija, kao i da se njena politika i regulative razvijaju vremenom u zavisnosti od unutrašnjih i spoljašnjih uslova.

“Ključ je u fleksibilnosti i brzom adaptiranju na različite situacije. Crnogorska Vlada je svjesna toga i otvorena je za sugestije”, kazala je Al Ulama.

Prema njenim riječima, jedan od glavnih poslova diplomata je razmjenjivanje ideja sa Vladom i društvom u kojem se nalaze.

“Sve države pružaju platformu za razmjenu ideja i iskustava. Mislim da je Crna Gora posebna jer je lako doći do Vladinih zvaničnika”, navela je Al Ulama.

Ona je dodala da joj je čast što predstavlja UAE u Crnoj Gori, koje će se sjećati kao zemlje sunca, mora i osmijeha.

“Ljudi su ovdje najveće blago, s obzirom na to da rado dočekuju goste i da su ponosni na svoje nasljeđe. Osjećam se kao kod kuće, kad god da sam ovdje”, saopštila je Al Ulama.

Bonus video: