Vještaci utvrdili: EPCG dužna CGES-u 9,3 miliona eura

Uskoro se očekuje da bi dvije kompanije ovaj, ali i nekoliko drugih sporova, mogli riješiti sporazumom i međusobnim poravnanjem potraživanja i obaveza
83 pregleda 0 komentar(a)
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 26.02.2015. 07:45h

Vještak ekonomsko-finansijske struke Ilinka Vuković utvrdila je da Elektroprivreda duguje oko 9,3 miliona eura, sa kamatama, Crnogorskom elektroprenosnom sistemu, a vještak elektro struke dr Milutin Ostojić utvrdio je da se radi o nešto većim količinama električne energije koje je CGES isporučio EPCG, u odnosu na prvobitni tužbeni zahtjev.

CGES je tužbom tražio od Elektroprivrede osam miliona eura zbog neplaćene naknade za korišćenje prenosne mreže u prvih pet mjeseci 2013. godine.

Uskoro se očekuje da bi dvije kompanije ovaj, ali i nekoliko drugih sporova, mogli riješiti sporazumom i međusobnim poravnanjem potraživanja i obaveza.

Na zahtjev advokata EPCG jučerašnje ročište odgođeno je za 17. mart. Oni su tražili da im se dostave dokazi za mjerna mjesta u Nikšiću i Beranama, kako bi se mogli nakon toga izjasniti o nalazu vještaka.

Sudija Milica Popović naložila je zastupnicima EPCG da se u roku od osam dana izjasne na nalaze i mišljenje vještaka, dok je punomoćnicima CGES-a naložila da dostave dokumenatciju EPCG koju traže.

Za EPCG nije sporna cijena po kojoj se njoj naplaćuje korišćenje prenosne mreže, već količina koja je isporučena.

U obje kompanije država je većinski vlasnik, ali u EPCG je menedžment iz italijanske A2A

Bonus video: