SNP: Ko je kupac akcija Instituta Igalo?

Iz SNP-a su poručili da je vrijeme da se prestane sa korupcijom i sumnjivim poslovima u korist provjerenih pojedinaca i grupa
3 komentar(a)
institut Igalo, Foto: Slavica Kosić
institut Igalo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 24.02.2015. 20:00h

Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je danas Vladu da saopšti kome i po kojoj cijeni planira da proda Institut Igalo.

Potpredsjedni te stranke, Vlado Samardžić, kazao je da, sudeći po izjavama pojedinih ministara, Vlada namjerava da četvrti put privatizuje Institut Igalo.

“Podaci koji se saopštavaju javnosti sa različitih strana, govore o tome da se ponovo radi o sumnjivim poslovima, na koje nas je već navikla ova vlast. Jer, kako drugačije objasniti činjenicu da se sve pokušava odraditi u tajnosti i u kratkom vremenskom roku”, navodi se u izjavi Samardžića.

Prema njegovim riječima, grrađani Herceg Novog ne smiju dopustiti, bez obzira ko je na vlasti, da se imovina građana prodaje netransparentno “i iza leđa onih koji su u Institut ugradili ne samo svoj život, već i svoju i budućnost svojih porodica”.

Iz SNP-a su poručili da je vrijeme da se prestane sa korupcijom i sumnjivim poslovima u korist provjerenih pojedinaca i grupa.

“Zato je i potrebno da se odmah javno saopšte sledeće informacije - ko je kupac akcija Instituta Igalo, i po kojoj cijeni se planira prodati imovina vrijedna više stotina miliona eura”, kazao je Samardžić.

On je zatražio i da Vlada saopšti koliko na današnji dan, na svojim računima ima ta firma.

“Jer, prema našim informacijama, ta famozna of-šor kompanija na svojim računima ima manje sredstava nego što je jedna prosječna plata u Crnoj Gori”, pojasnio je Samardžić.

Iz SNP-a traže i informaciju da li ta firma ima i koje su joj reference u oblasti zdravstvenog turizma.

U toj partiji se pitaju i kako je moguće da je izvršena transakcija vezana za tvrđavu Mamula na ostrvu Lastavica, “a zna se da taj objekat nije mogao biti ni po jednom zakonskom aktu ili međunarodnoj Konvenciji o zaštititi dobara od istorijske važnosti, predmet poslovnog odnosa države sa bilo kojim investitorom”.

“Kako je moguće da se od onog toliko glasnog političkog subjekta tokom kampanje, koji je verbalno davao riječ da će štititi interese građana Herceg Novog, a danas vrši vlast u neprirodnoj i neprincipijelnoj koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista, ne čuje makar - izvinite, prevarili smo vas. A o glasu razuma i savjesti da i ne govorimo”, zaključuje se u izjavi Samardžića.

Bonus video: