Opština Berane: Pojedini članovi Savjeta traže naknadu za svoj nerad

104 pregleda 2 komentar(a)
Berane, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Berane, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 20.02.2015. 16:45h

Opština Berane je optužila bivše pojedine članove razriješenog Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave da pokušavaju mimo dogovora da naplate svoja potraživanja “što je krajnje bezobziran i perfidan način, zarad ličnih interesa i pokušaja ometanja u radu nove opštinske vlasti”.

“Dobro oprobanom metodom pojedini članovi Savjeta traže naknadu za svoj nerad, koju nijesu tražili u periodu kada je bila na vlasti koalicija DPS-SDP, a za čije vrijeme vlasti su sva pomenuta dugovanja i nastala”, navodi se u saopštenju Opštine Berane.

Iz opštine kažu kako pravo na naknadu za rad članova Savjeta nije sporno, ali je sporan i krajnje bezobziran način na koji pojedini razriješeni članovi hoće isto i da ostvare.

“Na ovaj način nekorektno i maliciozno opterećuju budžet opštine Berane izlažući ga nepotrebnim sudskim troškovima, uprkos donešenom Zaključku o isplati naknada, sa kojim su svi članovi Savjeta bili saglasni, pa će u krajnoj liniji posljedice svega ovoga, kao i uvijek, snositi građani Berana”, stoji u saopštenju.

Opština pri tome tvrdi da je neažurnost Savjeta bila čigledna, o čemu “govori i podatak da su bez obzira što su bili u obavezi da jednom godišnje Skupštini opštine Berane podnesu Izvještaj o svom radu za prethodnu godinu,u periodu od 2011., kada su imenovani do decembra 2014.god., kada su razriješeni, podnijeli samo jedan izveštaj”.

“U pomenutom izvještaju, osim prepisivanja programa rada Savjeta nije bilo niti jednog predloga, inicijative ili bilo čega što bi ukazalo na prethodni rad Savjeta, a samim tim i na unapređenje i razvoj Lokalne samouprave. Razloga za podnošenje predloga od strane Savjeta u periodu u kojem je vršio funkciju, bilo je mnogo, počev od masovnog trovanja građana u toku 2013.godine vodom, pa do nezakonitog otpuštanja zaposlenih u lokalnoj upravi, na koje su bili u obavezi da reaguju, a to nijesu učinili”,kaže se u saopštenju opštine.

“Ovim putem želimo da upoznamo građane Berana sa problemima sa kojim se sadašnja vlast svakodnevno suočava isplaćujući dugove prethodne vlasti, koje traže na krajnje bezobziran i perfidan način, zarad ličnih interesa i pokušaja ometanja u radu nove opštinske vlasti”, zaključuje se u saopštenju Opštine Berane.

Bonus video: