Fersa nije obavijestila Vladu o transakciji

Ugovorom je predviđena gradnja vjetroelektrane instalisane snage do 46 MW. Period zakupa je 20 godina, sa mogućnošću produženja za maksimalno deset godina
0 komentar(a)
Vlada Crne Gore (Novina)
Vlada Crne Gore (Novina)
Ažurirano: 19.02.2015. 10:19h

Ministarstvo ekonomije nije dobilo nikakvu zvaničnu informaciju od kompanije Fersa o prodaji 99 odsto udjela u podružnici u Crnoj Gori, koja je bila zadužena za realizaciju projekta gradnje vjetroelektrane (VE) na Možuri.

Iz Ministarstva su agenciji Mina-business kazali da se zbog toga ne mogu izjasniti po tom pitanju.

„Ministarstvo ekonomije nije dobilo nikakvu zvaničnu informaciju od kompanije Fersa Energias Renovables o pokretanju takve transakcije, zbog čega se ne možemo izjasniti po ovom pitanju“, rekli su iz Ministarstva.

U saopštenju španske kompanije navodi se da je udio u firmi iz Crne Gore prodat za 2,9 miliona eura preduzeću Cifidek, čiji je vlasnik Vestigo Capital.

Ugovor o zakupu zemljišta i izgradnji vjetroelektrane na lokalitetu Možura potpisan je u julu 2010. godine sa konzorcijumom Fersa & Čelebić, u čijem sastavu su Fersa Energias Renovables i podgoričko preduzeće "Čelebić".

Ugovorom je predviđena gradnja vjetroelektrane instalisane snage do 46 MW. Period zakupa je 20 godina, sa mogućnošću produženja za maksimalno deset godina.

Bonus video: