BIVŠI RADNICI SA VDT-OM

Sa Stankovićem o Mugoši i oduzimanju zemljišta "Radoja Dakića"

“Obavještavamo ih da se radi o osobi koja nema kredibilitet za obavljanje te funkcije, koja nas je više puta javno obmanjivala i protiv koje smo podnosili više prijava, čak i krivičnu zbog prevare”, rekao je Vukčević o Mugoši
2 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.02.2015. 12:49h

Predstavnici bivših radnika i povjerilaca podgoričkog “Radoja Dakića” sjutra bi trebalo da sa vrhovnim državnim tužiocem, Ivicom Stankovićem, razgovaraju o aktivnostima bivšeg gradonačelnika Podgorice, Miomira Mugoše, u vezi sa oduzimanjem zemljišta tog preduzeća.

Predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca, Milan Vukčević, kazao je agenciji Mina-business da su za sjutra zakazali sastanak sa Stankovićem o aktivnostima Mugoše u vezi “amputacije” 50 hiljada metara kvadratnih zemljišta “Radoja Dakića” i njihovim izmještanja iz predmeta sudske prodaje.

On je dodao da bi skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike sjutra trebalo da da mišljenje o predlogu da Mugoša bude imenovan za ambasadora Crne Gore u Sloveniji.

“Obavještavamo ih da se radi o osobi koja nema kredibilitet za obavljanje te funkcije, koja nas je više puta javno obmanjivala i protiv koje smo podnosili više prijava, čak i krivičnu zbog prevare”, rekao je Vukčević.

On je naveo da očekuje da članovi Odbora pozovu predstavnike bivših radnika i povjerilaca “Radoja Dakića”, kako bi im detaljnije objasnili o čemu se radi.

Bivši radnici podgoričke fabrike od početka 2009. godine organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda, na osnovu kojih im se duguje 30 miliona EUR glavnice i preko 20 miliona zatezne kamate.