Pao tender Kliničkog centra od 57.000 eura

Dopuna tendera mogla dovesti do diskriminacije
0 komentar(a)
Klinički centar, Foto: Vesko Belojević
Klinički centar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.02.2015. 19:08h

Komisija za kontrolu javnih nabavki usvojila je žalbu firme Ljetopis i poništila odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđa i cjelokupan postupak nabavke kancelarijskog materijala i pribora, za potrebe Kliničnog centra Crne Gore ( KCCG).

Procijenjena vrijednost nabavke iznosila je 57.000 eura, ili po partijama 15.000 eura za papirni materijal, 31.000 eura za papir za fotokopiranje i 11.000 eura za kancelarijski pribor.

KC je kao prvorangiranu za partiju I izabrao firmu Raster office, dok je najpovoljnija za partije II i III izabrana ponuda firme Kastex iz Podgorice.

Komisija je utvrdila da je žalba Ljetopisa bila osnovana te da ponuda Kastexa nije bila u skladu sa pojašnjenjem tenderske dokumentacije. Tim pojašnjenjem KCCG je izričito predvidio da je ponuđač dužan uz ponudu da priloži bankarsku garanciju u visini dva odsto procijenjene vrijednosti nabavke, kao garanciju ostajanja u obavezi prema svojoj ponudi 93 dana računajući od dana kada je zakazano otvaranje ponuda.

Traženo je da garancijom moraju biti naznačene sve partije sa procijenjenim vrijednostima za koje se podnosi ponuda. Komisija je utvrdila da je dokumentacija navedenim pojašnjenjem dopunjena suprotno odredbama Zakona, i da je to moglo dovesti do diskriminacije.

Bonus video: