Červenjakov: Bugarske firme zainteresovane za ulaganja u Crnu Goru

On je dodao da su perspektivna zajednička ulaganja u energetiku, poljoprivredu, prehrambenu industriju, građevinarstvo, saobraćaj i telekomunikacije
1 komentar(a)
Sofija, Foto: Shutterstock
Sofija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.02.2015. 09:38h

Brojne bugarske kompanije se raspituju i zainteresovane su za ulaganja u Crnu Goru, kazao je ambasador Bugarske, Mladen Červenjakov. “Nadam se da će usvojeni program crnogorske Vlade za ekonomski razvoj, industrijalizaciju i podsticanje politike za strane investicije podići nivo bugarskih investicija u Crnoj Gori”, kazao je Červenjakov za Pobjedu.

On je dodao da su perspektivna zajednička ulaganja u energetiku, poljoprivredu, prehrambenu industriju, građevinarstvo, saobraćaj i telekomunikacije. Bugarska, prema riječima Červenjakova, želi da uspostavi i razvije odnose prijateljstva i saradnje sa Crnom Gorom u svim oblastima, od ekonomije i politike do kulture i obrazovanja.

“Nažalost, od 2006. godine do sada investicije u zemlji su relativno male - oko četiri miliona EUR. Razvoj regionalne saradnje, evroatlantske integracije, prevazilaženje sukoba i geografska blizina opravdavaju povećan interes za ulaganja u Crnoj Gori”, saopštio je Červenjakov.

Bonus video: