Ašanin: MTC da uplati opštini Mojkovac "mizernih" 5.000 eura

0 komentar(a)
Ivan Ašanin (Novina)
Ivan Ašanin (Novina)
Ažurirano: 13.02.2015. 12:11h

Ivan Ašanin, odbornik u SO Mojkovac i nosilac Nezavisne liste "Za Mojkovac" koja je pristupila Građanskom pokretu poziva kompaniju Montenegro Tabako kompani (MTC) iz Mojkovca da prvo uplati kako pretpostavlja za njih mizerno dugovanje od 5.000 eura Opštini Mojkovac koje im je kako tvrdi preostalo prema ugovoru o uređenju građevinskog zemljišta 2010. godine.

Ašanin je ovo izjavio povodom toga što je MTC poslao ponudu za privatizaciju Novog Duvanskog kombinata Podgorica.

"Poslije uplaćene prve rate vše se nijesu pojavljivali, a rata je bila potrebna za dobijanje građevinske dozvole za rekonstrukciju. Da je ova kompanija napravila i 10 odsto onoga što je najavljivala, od zapošljavanja i to najviše Mojkovčana što se nije desilo, proširivanja druge faze proizvodnje i slično, ne bih se oglašavao. Čak su MZ Polja gdje se nalazi pogon MTC, oduzeli prostorije u kojem je toliko vremena postojao zdravstveni punkt Doma zdravlja u Mojkovcu i tako je ova najveća MZ u Mojkovcu ostala bez tako značajne ustanove koja je od vitalnog interesa za njene građane, bez obzira što je to njena svojina koja je bila ustupljena na korišćenje Domu zdravlja Mojkovac", istakao je Ašanin.

On je dodao da je zanimljivo da se niko nije oglasio ili podnio bilo kakav akt protiv ovog kako kaže nasilničkog čina.

"Nije se oglasilo ni rukovodstvo Opštine ni odbornici kao i niko iz Doma zdravlja Mojkovac, a posebno je zanimljivo što se nije oglasio predsjednik opštine Mojkovac Dejan Medojević, koji se u predizbornoj kampanji verbalno založio za rješavanje ovog problema rekavši da će založiti sav svoj autoritet da povrati prostorije koje je ova kompanija uzela MZ Polja i povrati zdravstveni punkt koji je bio posebno bitan za građane", rekao je Ašanin.

Po njegovim riječima i po ovom postupku se vidi koliko Medojević drži riječ i koliki ima uticaj i autoritet da se izbori i zaštiti građane od ovakvih i sličnih pojava, iako je na vlasti.

"Apelujemo na Tendersku komisiju za privatizaciju Duvanskog kombinata da MTC uplati lokalnoj upravi mizerni dug od 5.000 eura kako bi se kvalifikovala za, pretpostavljam, milionske investicije koje MTC najavljuje da uloži u Duvanski kombinat Podgorica", rekao je Ašanin.

Bonus video: