Telemach i Total TV od danas nude usluge objedinjeno

Direktor Total TV platforme, Srđan Radić, kazao je da će korisnici Telemacha od danas moći da probaju usluge Total TV-a i obrnuto, bez ikakvih komplikacija oko prelaska
572 pregleda 3 komentar(a)
Total TV, Foto: Total TV
Total TV, Foto: Total TV
Ažurirano: 12.02.2015. 13:34h

Kompanije Telemach i Total TV od danas će usluge korisnicima nuditi jedinstveno, što podrazumijeva objedinjenu ponudu, Call centar i prodajne objekte.

Direktor Total TV platforme, Srđan Radić, kazao je da će korisnici Telemacha od danas moći da probaju usluge Total TV-a i obrnuto, bez ikakvih komplikacija oko prelaska.

„To znači da korisnici neće morati da ispoštuju ugovorne obaveze koje su morali da ispoštuju eventualnim prelaskom na drugog operatora. Ulaskom Telemacha u United Group, naše kompanije su se spojile, tako da usluge od danas nudimo jedinstveno“, objasnio je Radić.

Telemach je prvi kablovski operator na tržištu Crne Gore, koji je od 2006. godine poslovao pod nazivom Broadband Montenegro (BBM). Kompanija je u januaru promijenila naziv u Telemach i postala dio United grupe, u kojoj su srbijanski SBB, slovenački i Telemach Bosne i Hercegovine, kao i Total TV.

Radić je podsjetio da je Total TV najveća satelitska platforma u regionu, koja postoji duže od deset godina i posluje na šest tržišta bivše Jugoslavije.

On je naveo da je ova godina važna za Total TV platformu zbog prelaska na novu tehnologiju, odnosno drugu generaciju satelitske platforme.

„Prelaskom na novi način kodiranja MP4 moći ćemo da zadovoljimo dosadašnje zahtjeve korisnika. Tu mislim na HD kontent i nove kanale“, saopštio je Radić i dodao da će korisnicima Total TV platforme od narednog mjeseca dobiti novih deset do 15 HD kanala.

On je rekao da će korisnici, prelaskom na novu platformu, moći da očekuju povećanje broja HD kanala tokom cijele godine, dok se naredne godine očekuje potpuni prelazak na emitovanje slike visokog kvaliteta.

„Tokom ove godine ćemo raditi besplatnu zamjenu SD bokseva za nove, HD bokseve. Oprema korisnika će biti zamijenjena bez ikakvih novčanih izdataka, tako da će od samog početka osjetiti prednosti nove platforme“, kazao je Radić.

Izvršni direktor Telemacha, Tanja Milošević, saopštila je da ulazak te kompanije u United Group donosi investiranje u novu tehnološku platformu.

„To će nam omogućiti da korisnicima već na jesen ponudimo televizijske usluge posljednje generacije. Pored atraktivne ponude kanala, među kojima se izdvajaju Sport Club, Ultra, Fox i N1, na raspolaganju će im biti i funkcionalnosti, kao što su video na zahtjev, premotavanje i elektronski programski vodić“, objasnila je Milošević.

Ona je navela da će izgradnja savremene infrastrukture omogućiti uvođenje usluga interneta velikih brzina i fiksne telefonije po povoljnim cijenama.

„Uvođenje novih servisa i izgradnja mreže zahtijeva značajno vrijeme, tako da ćemo usluge prvo ponuditi u Podgorici, a zatim i u ostalim gradovima“, kazala je Milošević.

Slovenia Broadband, sa sjedištem u Luksemburgu, je 17. oktobra prošle godine, stekao ukupno 44,57 miliona akcija BBM-a u ime regionalnog kablovskog operatora Serbia Broadband - Srpske kablovske mreže (SBB), kojeg kontroliše američka kompanija Kohlberg Kravis Roberts.

Kontrolni paket od 49,4 odsto akcija BBM-a prodat je na Montenegroberzi za 2,47 miliona EUR.

Na berzi je kroz nekoliko transakcija prodato 34,57 miliona akcija BBM-a po prosječnoj cijeni od 7,15 centi. Formalni kupac u ime SBB-a je firma Slovenia Broadband, koja je ranije bila treći po veličini akcionar sa 14,29 odsto akcija.