DPS neće o EPCG dok ne raščisti sa A2A

Vučinić je predložio i da se u drugom kvartalu razmatra privatizacija PKB Herceg Novi, u trećem prodaja hotela As i Avala, u četvrtom privatizacija Jugopetrola i Trebjese Nikšić
1 komentar(a)
Komisija za kontrolu privatizacije, Foto: Savo Prelević
Komisija za kontrolu privatizacije, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.02.2015. 18:02h

Članovi skupštinske Komisije za kontrolu privatizacija nijesu juče usvojili plan rada za ovu godinu jer su poslanici DPS-a insistirali da se o privatizaciji/dokapitalizaciji Elektroprivrede (EPCG) iz 2009. raspravlja u trećem (do septembra), a ne u drugom kvartalu (do juna) ove godine, kako je to predložio predsjednik Komisije Janko Vučinić iz DF-a.

Na kraju je samo dogovoreno da se u prvom kvartalu 2015. razmatra problem ranije najavljene privatizacije Jadranskog brodogradilišta iz Bijele, kroz stečajni potupak koji se uskoro očekuje, a da se o planu daljeg rada ovog skupštinskog tijela odluči na narednoj sjednici.

Vučinić je predložio i da se u drugom kvartalu razmatra privatizacija PKB Herceg Novi, u trećem prodaja hotela As i Avala, u četvrtom privatizacija Jugopetrola i Trebjese Nikšić.

Poslanik DPS-a Zoran Jelić insistirao je, međutim, da se o EPCG raspravlja tek u trećem kvartalu kada će, kako je napomenuo, poslanici imati jasniju situaciju i sva potrebna dokumenta za kvalitetniju raspravu.

Vučinić se, međutim, nije saglasio napominjući da je privatizacija EPCG veoma aktuelna, a ubrzo 31. marta će isteći petogodišnji period ulaganja vladinog partnera - italijanske kompanije A2A .

"Treba vidjeti šta se uradilo sa tim investicijama", istakao je Vučinić.

Njegov predlog podržali su samo poslanik DF-a Veljko Vasiljević i dr Izet Bralić iz SDP-a, dok su protiv bili poslanici DPS-a Jelić, Branko Čavor i Željko Aprcović, koji su tražili da se rasprava o EPCG odgodi za treći kvartal. Komisija je juče odložila i izjašnjavanje o zaključku za privatizaciju nikšićkog MMK Standard.

Bonus video: