Ukinuta odluka o oduzimanju licence za rad Atlas banci Moskva

"Nastaviće se pregovori, koji su trenutno u završnoj fazi o prodaji 100 odsto vlasničkog udjela u Atlas banci Moskva rusko-srpskom konzorcijumu"
4 komentar(a)
Atlas banka, Foto: Luka Zeković
Atlas banka, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.02.2015. 15:14h

Atlas banka je saopštila da je deveti apelacioni sud grada Moskve, donio pravosnažnu odluku kojom se ukida odluka prvostepenog suda u oduzimanju licence za rad Atlas banci Moskva.

"Današnja odluka sudskih organa Ruske federacije, predstavlja veliku sastisfakciju za sve napore koji su u proteklom period uloženi kako bi se dokazalo da je odluka iz maja mjeseca koju je donijela Centralna banka Rusije, bila neopravdana, preoštra i da nije bila zasnovana na pravnim osnovama. Posebno raduje činjenica da su svi argumenti našeg pravnog tima u ovom procesu prihvaćeni, što potvrđuje da je odluka Centralne banke Rusije bila motivisana nekim drugim razlozima, a ne onim koji su navedeni u samoj odluci", navodi se u saopštenju Atlas banke.

Dodaju da iako je banka, pretrpjela veliku štetu odlukom Centralne banke Rusije, menadžment Atlas banke će od Centralne banke preuzeti rukovođenje, nakon što odluka suda u Moskvi bude izvršna.

"Time će se steći uslovi da se do kraja zaštite interesi svih klijenata i deponenata banke, većinskog akcionara. Istovremeno, nastaviće se i pregovori, koji su trenutno u završnoj fazi o prodaji 100 odsto vlasničkog udjela u Atlas banci Moskva rusko-srpskom konzorcijumu, za koje očekujemo da će vrlo brzo biti uspješno okončani", navodi se između ostalog u saopštenju Atlas banke.

Bonus video: