Sporan tender EPCG vrijedan oko 127.000

Državna komisija ocijenila je da su žalbeni navodi Ramela osnovani te da naručilac nabavke nije cijenio ispravnost dostavljenih dokaza u ponudama koje je ocijenio ispravnim
0 komentar(a)
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 04.02.2015. 16:21h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu firme Ramel i poništila odluku Elektroprivrede o izboru najpovoljnijeg ponuđača na tenderu za kupovinu ormara za stubne transformatorske stanice.

Zbog bitnih povreda Zakona o javnim nabavkama (ZJN) EPCG će u roku od 15 dana morati ponovo da vrednuje ponude i donese zakonitu odluku. Naručilac sporne nabavke prethodno je donio odluku da kao najpovoljniju na ovom tenderu, čija je procijenjena vrijednost oko 127 hiljada eura, izabere ponudu firme „Mils“ iz Nikšića.

Državna komisija ocijenila je da su žalbeni navodi Ramela osnovani te da naručilac nabavke nije cijenio ispravnost dostavljenih dokaza u ponudama koje je ocijenio ispravnim. Sem prvorangirane ponude, kao ispravna ocijenjena je i ponuda drugorangirane firme Batara, dok je ponuda Ramela odbijena kao neispravna.

Komisija je u svom rješenju, koje je potpisala njena predsjednica Suzana Pribilović, istakla da naručilac nabavke nije naveo kojim dostavljenim dokazima su ponuđači dokazali ispunjenost predviđenih uslova za učešće u postupku javne nabavke, a posebno u pogledu dokazivanja ispunjenosti uslova o tehničkim karakteristikama ormara za stubne transformatorske stanice.

Državna komisija je po službenoj dužnosti poništila Zapisnik o pregledu, ocjeni i vrednovanju ponuda, kao i izvještaj o postupku javne nabavke od 26. novembra 2014. godine i predmet vratila na ponovni postupak i odlučivanje.

Bonus video: