Konatar: Naplatite poreske dugove od premijerovih drugova

Građanski pokret poziva Vladu Crne Gore da nedostajuća sredstva obezbijedi i drastičnim smanjenjem broja službenih auta
61 pregleda 25 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: Građanski pokret
Miloš Konatar, Foto: Građanski pokret
Ažurirano: 03.02.2015. 17:19h

Portparol Inicijalnog odbora za osnivanje Građanskog pokreta Miloš Konatar saopštio je da Vlada treba da naplati poreski dug, drastično smanji broj službenih vozila, kao i broj službenih putovanja, a ne da uvodi dodatne takse i namete građanima Crne Gore.

"Dodatna taksa od 0,05 eura po litru goriva će dodatno osiromašiti i umanjiti ionako malu kupovnu moć građana. Za nas u Građanskom pokretu je to neprihvatljivo. Po ko zna koji put DPS i SDP svoje greške naplaćuju iz novčanika građana. Umjesto što svakog dana, sve građane Crne Gore zadužuju po dva miliona eura, bolje bi bilo da naplate poreski dug od preko 350 miliona eura. Uostalom, veći dio tog duga pripada premijerovim prijateljima, tako da naplata ne bi trebala da bude problem", navodi se u saopštenju Konatara.

On smatra da je zabrinjavajući podatak da će se Crna Gora samo ove godine zadužiti preko 650 miliona eura, više nego što je iznosio kompletan državni dug 2006. godine.

"Neprihvatljivo je da sada režim svoje greške, pa i to što je kredit za auto-put u startu skuplji, jer je uzet u američkim dolarima, želi da prevali na leđa poreskih obveznika."

Građanski pokret poziva Vladu Crne Gore da nedostajuća sredstva obezbijedi i drastičnim smanjenjem broja službenih auta i smanjenjem svojih službenih putovanja.

"Oni čak više i ne kriju da službena vozila koriste za odvoženje djece u vrtić i školu ili odlazak u šoping centre, ljetovanja i zimovanja. Građani se moraju zapitati koliko možemo renovirati i opremiti bolnica i porodilišta u Crnoj Gori za devet miliona eura godišnje, koliko ćemo svi platiti kroz nove takse za gorivo. Građanski pokret se i osniva sa namjerom da prestanemo sa plaćanjem grešaka drugih i konačno počnemo da ulažemo u život svih građana u Crnoj Gori, a ne samo malog broja privilegovanih", zaključuje se.

Bonus video: