TRENUTNO NISU OSPOSOBLJENI ZA NOĆNE LETOVE

Propao tender Aerodroma za Tivat

Tražen je konsultant koji će sagledati mogućnosti za slijetanje i polijetanje aviona sa aerodroma noću
1179 pregleda 4 komentar(a)
Uzletište na Aerodromu Tivat, Foto: Siniša Luković
Uzletište na Aerodromu Tivat, Foto: Siniša Luković

Kompanija Aerodromi Crne Gore (ACG) obustavila je postupak javne nabavke konsultantskih usluga za izradu elaborata o uvođenju noćnog letjenja na aerodromu Tivat.

Taj tender raspisan je u septembru prošle godine, a bio je procijenjene vrijednosti 450 hiljada eura sa PDV-om. Tražen je konsultant koji će sagledati mogućnost za njihovu izradu i uraditi konkretne procedure za slijetanje i polijetanje aviona na Aerodromu Tivat noću i u uslovima smanjene vidljivosti.

Na tender su pristigle tri ponude stranih ponuđača i to kompanije Navblue iz Francuske, Jeppesen Sanderson Inc iz SAD i GE Aviaton Digital, takođe iz SAD. Ponude su se kretale od 277,5 do 448 hiljada eura, Tenderska komisija ACG proglasila je neispravnim i poništila tu javnu nabavku.

Tivatska vazdušna luka trenutno nije osposobljena za letjenje noću i uslovima drastično smanjene vidljivosti, a tzv. „noćni start“ tog aerodroma najjednostavnija je i najelegantnija varijanta rješavanja velikog dijela problema sa zagušenošću aerodroma velikim obimom saobraćaja tokom ljetnjih mjeseci.

Aerodrom Tivat oficijalno je otvoren za saobraćaj od momenta izlaska do pola sata po momentu zalaska sunca, pa bi njegovo osposobljavanje za letjenje u noćnim i uslovima smanjene vidljivosti značajno uticalo na povećanje vremenskog intervala u kome je otvoren i može primati avione.

U poslovodstvu te vazdušne luke ne računaju da bi nakon osposobljavanja za „noćni start“, zbog buke iznad turistički značajnih područja, primali avione 24 sata dnevno, odnosno tokom čitave noći, već bi aerodrom samo produžio vrijeme rada do oko 23 sata uveče, dok bi ujutro počinjao sa poslom ranije nego što je to sada slučaj. Tako bi sa istim raspoloživim fizičkim kapacitetima piste, platforme i terminalne zgrade, aerodrom Tivat mogao opslužiti znatno veći broj aviona i putnika nego što je to sada slučaj.

Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) i Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore prije par godina u praksi su ispitivale metodu instrumentalnog prilaza aviona u uslovima smanjene vidljivosti na slijetanje na aerodrom Tivat najsavremenijom tzv. PBN metodom (navigacija zasnovana na navigacionim performansama vazduhoplova).

Test je bio uspješan i pokazao da avioni mogu sigurno slijetati o odlijetati iz tivatske vazdušne luke korišćenjem PBN metode navigacije.

Preporučujemo za Vas