DOGOVOR SA ORASCOM DEVELOPMENT

Usaglašen Nacrt ugovora o zakupu Mamule

Kako prenosi Radio Jadran, prihvaćeni su komentari Tenderske komisije koji su se odnosili na formulaciju člana Nacrta ugovora oko izmjene Pravilnika o kategorizaciji turističkih objekata radi turističke valorizacije kulturnih dobara
3 komentar(a)
Mamula, Foto: Slavica Kosić
Mamula, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 16.02.2019. 05:58h

Predstavnici kompanije Orascom Development i Tenderske komisije usaglasili su Nacrt ugovora o dugoročnom zakupu ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula.

Nacrt ugovora sa Orascomom, čija je ponuda prihvaćena na međunarodnom tenderu, usaglašen na sastanku 16. januara. je

Kako prenosi Radio Jadran, prihvaćeni su komentari Tenderske komisije koji su se odnosili na formulaciju člana Nacrta ugovora oko izmjene Pravilnika o kategorizaciji turističkih objekata radi turističke valorizacije kulturnih dobara.

Radni tim za pregovore od 12. maja do 12. decembra prošle godine održao je više sastanaka na kojima su usaglašavani članovi Nacrta ugovora o dugoročnom zakupu, kada je i postignut dogovor o svim ključnim pitanjima.

“Kada je riječ o dodatnom zemljištu nije potrebno naglašavati da će pravo koje se stiče putem tendera biti ekskluzivno”, rekli su iz Tenderske komisije.

Tender za dugoročni zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula raspisan je 6. decembra 2013. godine, a ponude su dostavili Orascom i Vos Investment.

Orascom Development je za period zakupa od 49 godina, ponudio 1,5 eura po metru kvadratnom za zakup zemljišta i 0,9 eura za zakup akvatorijuma, što je 50 odsto više od minimalno traženog iznosa.

Ponuda holandskog Vos Investmenta je odbijena zbog nepotpunosti. Investicioni projekat je, kako je ranije saopšteno, vrijedan 15 miliona eura, njime se otvara do 200 radnih mjesta, a data je i projekcija za ostvarivanje ukupnih direktnih prihoda za prvih deset godina u visini od 7,5 miliona eura.

Preporučujemo za Vas