EPCG: Počeo sa radom savremeni centra za korisnike

Cijene struje u Crnoj Gori su ispod tarifnih i da bi neko bio konkurentan i uspješan morao bi da bude u mogućnosti da prodaje električnu energiju po povoljnijoj cijeni od EPCG
96 pregleda 0 komentar(a)
EPCG call centar, Foto: Svetlana Mandić
EPCG call centar, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 02.02.2015. 18:55h

Danas je u Nikšiću počeo sa radom novi savremeni Call centar Elektroprivrede Crne Gore koji će omogućiti potrošačima, kako je rečeno na konferenciji za novinare, da na direktan način dobiju pravovremene informacije o računu, dugovanju, plaćanju, kvarovima.

"Prije dvije godine počeli smo realizaciju projekta o unaprijeđenju odnosa sa potrošačima čiji je najvažniji segment početak rada Call centra. U tom periodu brendirane su poslovnice, obučeni zaposleni na šalterima, lansiran novi web portal, otvoren informativni naplatni punkt u Delti”, kazala je menadžer projekta Eleonora Albijanić.

Prema njenim riječima otvaranjem tržišta električne energije u Crnoj Gori su se stvorili uslovi za pojavu konkurencije što je uslovilo i promjene u marketinškim startegijama EPCG, prije svega prema potrošačima.

"Cilj uspostavljanja novog call centra je da se uspostavi jednak, vrhunski kvalitet kontakta sa korisnikom bez obzira o kojoj usluzi se radi”, kazao je Vladimir Bojičić, direktor Snabdijevanja.

Prema riječima Marije Milović, čefice call centra, poziv ka broju 19100 je besplatan iz svih mobilnih I fiksnih mreža u Crnoj Gori, operateri su potrošačima na raspolaganju svakog radnog dana od osam do 24 časa, dok su usluge na govornom automatu dostupne 24 sata.

Call centar EPCG, posao vrijedan 200 hiljada eura, realizovalo je preduzeće Saga Crna Gora, a predstavnik kompanije Ivan Kostić kazao je da je riječ o najsavremenijem servisu te vrste u državi.

Teško da će uskoro biti konkurencije

Direktor Snabdijevanja Vladimir Bojičić smatra da će proći još vremena kada će prava konkurencija, kada je u pitanju snabdijevanje električnom energijom, stići u Crnu Goru.

"U naredne dvije i po godine, u situaciji kada i dalje cijene električne energije reguliše Regulatorna agencija za energetiku sigurno niko od snabdjevača neće biti zainteresovan i neće imati prostora da ponudi cijene ispod iznosa koji trenutno nudi EPCG, a odnose se na aktivnu električnu energiju”, kazao je Bojičić.

Prema njegovim riječima cijene struje u Crnoj Gori su ispod tarifnih i da bi neko bio konkurentan i uspješan morao bi da bude u mogućnosti da prodaje električnu energiju po povoljnijoj cijeni od EPCG.

Pored EPCG licencu ima i Montenegro bonus, koji strujom snabdijeva Kombinat aluminijuma (KAP), dok nijedna druga kompanija do sada nije zvanično dostavila zahtjev za snabdijevanjem.

Bonus video: