Gvozdenović-Filjo: Cilj je povećati broj turista

Crnogorski zvaničnici trebalo bi da u narednom mjesecu predstave taj projekat na konferenciji u Tirani
4 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Ernal Filjo, Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Branimir Gvozdenović, Ernal Filjo, Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Ažurirano: 27.01.2015. 14:02h

Crna Gora i Albanija bi u narednom periodu trebalo da rade na unaprijeđenju saradnje u turizmu, u cilju daljeg privlačenja turista, ocijenili su crnogorski ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović i albanski ambasador Ernal Filjo.

Iz Ministarstva su saopštili da je na sastanku Gvozdenovića i Filja otvoreno novo poglavlje u saradnji između dvije zemlje, sa ciljem, u prvom planu, povećanja broja turista.

"U prošloj godini Crnu Goru je posjetilo oko 30 hiljada turista iz Albanije. Već u februaru je dogovorena posjeta predstavnika Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTOCG) Albaniji, gdje će biti predstavljena turistička ponuda crnogorskih ski centara, najavljena ponuda za ovogodišnju ljetnju turističku sezonu, a biće predstavljene i brojne festivalske manifestacije", rekli su iz Ministarstva.

Filjo je posebno naveo značaj razmjene iskustava Crne Gore i u dijelu regularizacije neformalnih objekata.

Crnogorski zvaničnici trebalo bi da u narednom mjesecu predstave taj projekat na konferenciji u Tirani.

Gvozdenović je izrazio spremnost za prenošenje značajnog iskustva Crne Gore u oblasti planiranja, urbanizacije, regularizacije i istakao značaj saradnje susjednih zemalja u tim oblastima.

"Posjeta Filja je važna kako zbog kontinuiteta dobrosusjedskih odnosa dvije zemlje, tako i u cilju unaprijeđenja saradnje u oblasti turizma, životne sredine, prostornog planiranja i saobraćajne povezanosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: